[Nayttelyposti] Boris Jeflov – Heijastusten tanssi Kierikkikeskuksessa 14.6.–31.12.2021

Lehtinen Leena Leena.Lehtinen at Kierikki.fi
Ti 15.Kesä. 11:55:10 EEST 2021


TIEDOTE
3.6.2021
Museo- ja tiedekeskus Luuppi

Boris Jeflov – Heijastusten tanssi Kierikkikeskuksessa 14.6.–31.12.2021

Venäläinen Boris Jeflov (1926–2013) oli tuottelias taidemaalari, graafikko ja venäläisen maaseudun kuvaaja. Kierikkikeskuksen päärakennuksessa 14.6.–31.12.2021 esillä olevan näyttelyn kokoamisesta vastaa Jeflovin poika, Aleksandr Eflov. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Jeflovin teoksia nähdään Suomessa yksityisnäyttelyssä.

Boris Jeflov teoksissa keskeisellä sijalla ovat maaseudun maisemat sekä veden heijastusten kuvaaminen. Jeflovin työskentelylle tyypillistä oli ulkoilmamaalaus. Teosten luonnokset syntyivät maiseman äärellä ja viimeistellyt maalaukset hän toteutti työhuoneellaan. Useat teokset ovat saaneet innoituksensa taiteilijan matkoilta muun muassa Karjalasta.

Näyttelyn teokset avaavat rikkaalla värimaailmallaan venäläistä sodanjälkeistä maaseutua: rakennuksia, luontoa ja ihmisiä. Esillä on myös asetelmamaalauksia. Valon heijastus vedessä on Jeflovin taiteelle tunnusomainen piirre ja on antanut nimen taidenäyttelylle.

Ennen taiteilijanuraansa Jeflov työskenteli Neuvostoliiton armeijassa, jonka jälkeen 1950-luvulla hän siirtyi työskentelemään Kostroman nukketeatterissa maalarisisustajana sekä Venäjän federaation taidesäätiön työpajoissa eläkeikäänsä asti.

Näyttelyyn liittyy satasivuinen kuvakirja sekä suomen, englannin ja venäjänkielinen video, ”Heijastusten tanssi”, jossa esitellään teoksia balettitanssin avulla.

Mediakuvia näyttelystä löytyy Luupin kuvapankista: https://luuppi.kuvat.fi/kuvat/Kierikkikeskus/

Lisätietoja:
Kierikkikeskuksen intendentti Leena Lehtinen
puhelin 040-5149 466, leena.lehtinen at ouka.fi<mailto:leena.lehtinen at ouka.fi>Terveisin,
Heini Harju-Könnö
Museo- ja tiedekeskus Luupin ja
kaupunginkirjaston viestintä
Oulun kaupunki
heini.harju-konno at ouka.fi<mailto:heini.harju-konno at ouka.fi>
040 542 1973Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta