[Nayttelyposti] Outi Heiskasen retrospektiivinen näyttely Ateneumiin lokakuussa 2021

Anna Kari Anna.Kari at ateneum.fi
To 3.Kesä. 13:09:19 EEST 2021


Outi Heiskasen retrospektiivinen näyttely Ateneumiin lokakuussa 2021


Ateneumin taidemuseon kolmannessa kerroksessa nähdään 8.10.2021-9.1.2022 taiteen akateemikko Outi Heiskasen retrospektiivinen näyttely. Heiskanen on virtuoosimainen taidegraafikko, mutta myös sääntöjä kyseenalaistava ja rajoja rikkova kokeilija. Heiskanen tunnetaan myös performanssitaiteen sekä maa- ja ympäristötaiteen edelläkävijänä. Näyttelyn on kuratoinut Heiskasen taiteen tuntija ja pitkäaikainen ystävä FT Tuula Karjalainen yhdessä Ateneumin intendentin Sointu Fritzen kanssa.


Akateemikko Outi Heiskanen (s. 1937) on yksi Suomen menestyneimmistä ja tunnetuimmista taiteilijoista. Retrospektiivinen näyttely kokoaa yhteen hänen monipuolisen ja monialaisen taiteensa eri osa-alueet. Yli 300:n teoksen näyttely esittelee grafiikkaa, piirustuksia, maalauksia ja installaatioita sekä performanssien taltiointeja yli viidenkymmenen vuoden ajalta. Näyttelyssä nähdään myös kokonaisen salin verran Outi Heiskasen ja valokuvataiteilija Janne Laineen yhteisteoksia.

Tuotteliaan taiteilijaelämän kaarta valottaa myös runsas valikoima valokuvia ja elävää kuvaa, joiden tekijöinä ovat mm. Sakari Viika, Jorma Puranen, Tarja Stranden ja Georg Grotenfelt.

Outi Heiskasen luoma myyttinen maailma on täynnä tarinoita ihmisenä olemisen mysteereistä ja suhteestamme luontoon. Hänen hahmoissaan raja ihmisen ja eläimen välillä voi olla häilyvä, kun keskiössä ovat perusvietit ja elämän kiertokulku. Naiseus, äitiys, erotiikka ja kuolema kutoutuvat yhteen hänen eri keinoin toteutetuissa teoksissaan, joita yhdistää myös säännöistä piittaamaton, joskus anarkistinenkin kokeilunhalu ja kiistämätön virtuositeetti.


Lue lisää näyttelyn sivuilla: https://ateneum.fi/nayttelyt/outi-heiskanen<https://ateneum.fi/nayttelyt/outi-heiskanen/>


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta