[Nayttelyposti] Tiedote: NUORUUS-näyttely Pohjois-Karjalan museossa

Käkelä Ida ida.kakela at joensuu.fi
Ma 8.Helmi. 07:59:48 EET 2021


tiedote

NUORUUS-näyttely 5.2.-30.5.2021, Pohjois-Karjalan museo Hilma

Jokainen meistä on ollut joskus nuori! Pohjois-Karjalan museo Hilman NUORUUS-näyttely tarjoaa katsauksen nuorten elämään 1900-luvun alusta tähän päivään erityisesti Pohjois-Karjalan alueella.

Näyttely käsittelee aihetta monesta näkökulmasta: nuoruus on yhteisöllisyyden, elämänilon ja kasvamisen, mutta myös epävarmuuden ja turhautumisen aikaa. Näyttelyssä pistäydytään muun muassa diskossa, ihmetellään elektroniikkalaitteita, muistellaan menneiden vuosikymmenten nuorisomuotia ja tehdään nykypäivän vessakirjoituksia.

Monipuolisen valokuvamateriaalin avulla tutustutaan nuorten ajanviettotapoihin ja pukeutumistyyleihin sekä heille tärkeisiin asioihin eri vuosikymmenillä. Esillä on monenlaista nuoruuteen liittyvää esineistöä, kuten vaatteita, harrastusvälineitä ja populaarikulttuurin tuotteita. Näyttely tarjoaa entisille nuorille paljon muistoja herättävää materiaalia.

Ääneen pääsevät myös tämän hetken nuoret, jotka ovat osallistuneet näyttelyn sisällön tuottamiseen. Esimerkiksi Rantakylän Normaalikoulun yläkoululaisten tekemä Koronavuosi-graffiti kuvaa nykynuorten kokemuksia vuodesta 2020. Esillä on oppilaiden videoita heidän hengailupaikoistaan, ja koululaiset ovat myös haastatelleet vanhempiaan ja isovanhempiaan nuoruusmuistoista. Nykynuorten kokemuksia nuoruudesta on lisäksi kerätty Joensuun nuorisopalveluiden kautta.

Lisätietoa
Iiris Heino
intendentti, Pohjois-Karjalan museo
iiris.heino at joensuu.fi
puh. 050 351 8608

Joensuun kaupunki  |  Pohjois-Karjalan museo Hilma | Koskikatu 5 (Carelicum), 80100 Joensuu www.pohjoiskarjalanmuseo.fi  |  Avoinna: ma, ti, to-su 10-16, ke 10-19

-------------------------------
Tiedotteen välitti

Ida Käkelä
museoassistentti (tiedotus)
Joensuun museot
ida.kakela at joensuu.fi
050 310 9636
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta