[Nayttelyposti] Haku pohjoismaisen arkkitehtuuriperinnön täydennyskoulutusohjelmaan on käynnissä 30.4.2021 saakka

Mirkka Vidgren mirkka.vidgren at alvaraalto.fi
Ke 7.Huhti. 14:29:34 EEST 2021


Tiedote 7.4.2021


Pohjoismainen arkkitehtuuriperinnön täydennyskoulutusohjelma NORDMAK 2021-23 käynnistyy syksyllä 2021.

Kurssi on suunnattu arkkitehtuurin ja kulttuurin kentällä työskenteleville asiantuntijoille - arkkitehdeille, insinööreille, suunnittelun ja rakentamisen ammattilaisille, muotoilijoille, historioitsijoille, arkeologeille ja museotutkijoille. Kurssi tarjoaa täydennyskoulutusta ja erikoisasiantuntemusta arkkitehtuuriperinnön ymmärtämisen, säilyttämisen ja edistämisen aihealueilta. Yhteistyössä ovat mukana Århusin arkkitehtuurikoulu Tanskasta, Ruotsin kuninkaallinen taideakatemia, Oslon arkkitehtuurikoulu Norjasta sekä Alvar Aalto -säätiö ja Aalto-yliopisto Suomesta.

Hakuaika koulutusohjelmaan päättyy 30.4.2021.

Teoria- ja käytännön opinnoista koostuva kokonaisuus soveltuu hyvin työn ohessa toteutettavaksi ja se koostuu kahden ja puolen vuoden aikana suoritettavista osa-aikaisista opinnoista. Opiskelijoita kannustetaan hyödyntämään opinnoissaan käytännön työn keskeisiä aiheita ja kysymyksiä. Täydennyskoulutusohjelman kahden ensimmäisen vuoden aikana opetuksesta vastaavat kaikki mukana olevat oppilaitokset lukukausittain. Viimeinen lukukausi on omistettu diplomityön suorittamiselle.

Kevätlukukauden 2023 koulutus järjestetään Suomessa, jossa opinnoista vastaavat Alvar Aalto -säätiö ja Aalto-yliopisto. Alvar Aalto -säätiö edistää kulttuuriperinnön suojelua ja maailmanperintöaiheita, toimien aktiivisesti Alvar Aallon arkkitehtuurin, muotoilun ja rakennetun ympäristön säilyttämisen puolesta. NORDMAK 2021-23 opintokokonaisuuden teemat linkittyvät Alvar Aalto -säätiön tärkeinä pitämiin aiheisiin ja pohjoismaisen asiantuntijaverkoston yhteistyö ja siitä viestiminen kurssin puitteissa on luonteva osa tämän työn edistämistä.


Lisätietoa NORDMAK 2021-2021 -opintokokonaisuudesta ja kurssin esittelyvideo (ruotsiksi) löytyy osoitteesta: www.alvaraalto.fi/palvelut/taydennyskoulutus/nordmak-2021-2023/<http://www.alvaraalto.fi/palvelut/taydennyskoulutus/nordmak-2021-2023/>


Lisätietoja:
Alvar Aalto -säätiö
Ohjelmapäällikkö Nina Heikkonen
puh. 044 500 1257
nina.heikkonen at alvaraalto.fi<mailto:nina.heikkonen at alvaraalto.fi>


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta