[Nayttelyposti] Yhdessä on enemmän- nuorten taidetta Villa Artussa

Salomaa Nina Nina.Salomaa at HYVINKAA.FI
Pe 9.Marras. 14:39:36 EEST 2020


Yhdessä on enemmän-näyttely Villa Artun galleriassa Hyvinkäällä 30.10.2020 asti.

Avoinna ma-pe klo 12-16, myös syyslomaviikolla 42.
Näyttely avoinna lisäksi kahtena lauantaina: 10.10. ja 24.10 klo 12-16.
Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Teoksia on koottu monista erilaisista taideprojekteista, joita yhdistää Lasten ja nuorten taidekeskuksen lanseeraama Nuori Taide-toiminta.
Se on visuaalisen taiteen foorumi nuorille, joka kannustaa tuomaan omaa taidettaan ja tekemistään esille.

Nähtävillä on 76 nuoren teoksia, joista osa on syntynyt Instagram-kampanjassa, Kannaksen lukion taidekursseilla ja Voimapiiri-ryhmässä.
Taiteilija Paavo Paunu kokosi nuoria yhteen ympäristötaideprojektiin. Teosten lähtökohtana olivat luonnosta löytyvät oksat, juuret ja kepit.
Niistä syntyneet ilmeikkäät teokset roikkuvat nyt esillä Villa Artun näyttelytilassa. Generation 2020-näyttelyssä Amos Rexissä esillä olleita teoksia voi nähdä nyt täällä,
koska osa teoksista on syntynyt kesän aikana Villa Artussa toteutuneessa nuorten taiteilijaresidenssissä.

Teosten tekijät ovat 13-28-vuotiaita. He ovat kotoisin 18 eri paikkakunnalta Suomesta ja yksi Norjasta. Projekteissa sekä näyttelyssä yksittäisistä teoksista ja tekijöistä
on muodostunut kokonaisuus, jossa yksittäinen teos yhdessä muiden teosten kanssa on enemmän kuin yksin. Jokaisen teoksen muoto, sisältö ja merkitys kasvaa.

Samaan aikaan käytävägalleriassa aukeava Apart - Together -näyttely on 12-17-vuotiaiden teoksista koostuva näyttely Lasten ja nuorten taiteen kansainvälisestä arkistosta.
Esillä on teoksia 25 eri maasta ja ne ovat vuosilta 1990 - 2017. Nuoret käsittelevät teoksissaan vapaa-aikaa, sosiaalisuutta ja yksinäisyyttä ja tuovat esille niiden aiheuttamaa energiaa, surua ja huumoria unohtamatta.

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Päivi Venäläinen, p. 040 757 8375, paivi.venalainen at artcentre.fi<mailto:paivi.venalainen at artcentre.fi>

Kulttuuritalo Villa Arttu
Villatehdas, Kankurinkatu 4-6, O-rappu
05800 HyvinkääLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta