[Nayttelyposti] Kaura!-näyttelyn avajaiset Suomen maatalousmuseo Sarassa 6.3.2020

Eeva-Liisa Taivassalo Eeva-Liisa.Taivassalo at museoliitto.fi
Ti 3.Maalis. 13:39:18 EET 2020


Kaura!-näyttely avautuu Suomen maatalousmuseo Sarassa 6.3.2020

Suomen maatalousmuseo Saran Ruokamuseossa avautuu uusi näyttely Kaura!. Näyttelyn avajaisia vietetään pe 6.3.2020 klo 17. Näyttelyn avaa kauratutkija ja Suomen Kaurayhdistyksen puheenjohtaja Veli Hietaniemi. Avajaiset ovat kaikille avoimet.
Kaura!-näyttelyssä kerrotaan kauran tarina aliarvostetusta rehukasvista trendiraaka-aineeksi. Viime vuosina on puhuttu paljon kaurabuumista, mutta mistä siinä on kyse ja miksi kauran suosio on noussut. Entä miten kaurasta voidaan valmistaa maitomaisia tuotteita tai mitä ovat kaurafraktiot ja puhdaskaura? Näyttelyn esineet ja valokuvat valottavat niin kauran historiaa Suomessa kuin nykytuotantoa ja -kulutusta.
Näyttely paneutuu mm. kauran rehukäyttöön, kaurapuuron historiaan, kauran terveellisyyteen sekä kauran nykytuotantoon. Videoissa kuullaan sekä Yosa-kaurajogurttien että 100 % kauraleivän tarina ja opitaan, mitä on puhdaskaura.
Kaura!-näyttely on Saran Ruokamuseon toinen näyttely. Vuodesta 2019 Sarka-museo on ollut myös Ruokamuseo. Ruokamuseon näyttelyissä, opastuksilla, työpajoissa ja tapahtumissa lähestytään ruoan ja ruoantuotannon historiaa sekä nykypäivää eri näkökulmista. Ruokamuseon oma näyttelytila, Ruokakulma, sijaitsee Saran perusnäyttelyssä ja sen ruoka-aiheinen näyttely vaihtuu muutaman kerran vuodessa. Ruokakulman ensimmäinen, syyskuussa 2019 avattu näyttely Kotimaista, kotimaasta paneutui ruoan alkuperää ja kotimaisuutta koskeviin kysymyksiin.
Kaura!-näyttely on esillä Ruokakulma-näyttelytilassa 16.8. asti.

Lisätietoja: https://www.sarka.fi/muuta/ruokamuseo/
Laika Nevalainen, Ruokamuseon projektisuunnittelija
laika.nevalainen at sarka.fi<mailto:laika.nevalainen at sarka.fi>, (02) 7637 7019, 050 410 8402

Suomen maatalousmuseo Sarka
Vanhankirkontie 383
32200 Loimaa
p. (02) 763 7700
info at sarka.fi<mailto:info at sarka.fi>
www.sarka.fi<http://www.sarka.fi>


viestin välitti
Eeva-Liisa Taivassalo
Suomen museoliitto


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta