[Nayttelyposti] Perinnejuna Valtteri vauhdissa Valtterin päivänä

Inka Alen inka.alen at rautatiemuseo.fi
Pe 17.Tammi. 15:58:09 EET 2020


PERINNEJUNA VALTTERI LIIKKEELLÄ SUOMEN RAUTATIEMUSEOSSA VALTTERIN PÄIVÄNÄ


Perinnejuna Valtterin nimipäivää juhlitaan Suomen Rautatiemuseossa Hyvinkäällä keskiviikkona 29.1.2020. Nimipäivän kunniaksi Valtteri-juna on liikkeellä museon raiteella klo 11–14.  Perinnejuna on ollut aiemmin ajossa joinakin Rautatiemuseon kevät- ja kesäkauden tapahtumapäivinä, nyt ensimmäistä kertaa nimipäivänään.

Valtteri-junan kyytiin pääsee museon sisäänpääsymaksun hinnalla. Junan kahvilavaunussa on ajon aikana tarjolla pientä syötävää ja juotavaa. Valtteri-bingotehtäviä on saatavilla päivän aikana Rautatiemuseon lipunmyynnissä. Valtteri-bingossa pääsee tekemään omatoimisesti erilaisia pieniä tehtäviä museossa kiertämisen lomassa.

Suomen Rautatiemuseo on avoinna Valtterin päivänä 29.1. klo 10–15.

Valtteri on Pieksämäen konepajassa ja Suomen Rautatiemuseossa Suomen rautateiden 150-vuotisjuhlavuodeksi 2012 kunnostettu junakokonaisuus. Valtterissa on neljä entisöityä puurakenteista vaunua. Junan kokoonpanoon kuuluu entinen Ahlström-yhtiön pääjohtajan salonkivaunu, III luokan matkustajavaunu, yhdistetty matkustaja- ja kahvilavaunu sekä yhdistetty matkustaja- ja konduktöörivaunu. Juna on saanut nimensä salonkivaunun entisen käyttäjän, Walter Ahlströmin mukaan. Vanhin vaunu on salonkivaunu 1920-luvulta. Kolme muuta matkustajavaunua on kunnostettu 1940–1970-lukujen tyyliin.


Suomen Rautatiemuseossa Hyvinkäällä vieraili ennätykselliset 27 616 kävijää vuonna 2019. Museokävijöitä oli yli 2500 enemmän kuin edellisvuonna. Kävijämäärä on museon ns. normaalivuosien ennätys, ainoastaan Suomen rautateiden 150-vuotisjuhlavuonna 2012 yllettiin isompaan kävijälukuun.

Viime vuonna yleisöä houkuttelivat paikalle näyttelyiden lisäksi lukuisat tapahtumapäivät ja liikkuvat kulkuneuvot. Museon puistojuna sekä Lättähattu ja Leena-höyryveturi kyyditsivät museoalueella kaikenikäisiä matkustajia. Laajan perusnäyttelyn lisäksi Rautatiemuseossa on esillä Veturipajalta raiteille! -näyttely, joka on avoinna 30.4.2020 saakka.

Lisätietoja: Inka Alén, museolehtori, p. 040 8625244, inka.alen at rautatiemuseo.fi


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta