[Nayttelyposti] Kuopion museo avautuu jälleen 19.2.2021 - Avajaisnäyttely upea L3DNARDO DA VINCI!

Wikholm Mari mari.wikholm at kuopio.fi
To 10.Joulu. 12:08:43 EET 2020


Kuopion museo avataan peruskorjauksen ja laajennuksen jälkeen yleisölle 19.2.2021. Samalla avautuu museon ja Kuopion pääkirjaston yhteinen rakennuskokonaisuus Kantti. Avajaisnäyttely, L3DNARDO DA VINCI, on kansainvälinen kiertonäyttely, joka on ensimmäistä kertaa esillä Suomessa. Näyttelyssä perehdytään Leonardo da Vincin elämään, keksintöihin ja koneisiin. Tunnetuimpien taideteosten jäljennöksiä on esillä myös Kuopion taidemuseossa. Näyttely jatkuu 12.9.2021 asti.

Kuopion museo avautuu kahdessa vaiheessa. Helmikuussa avautuvat uusi vaihtuvien näyttelyiden tila, museokauppa, työpajatilat sekä kahvila. Museon vanha puoli ja kulttuurihistorialliset sekä luonnontieteelliset näyttelyt avataan vuodenvaihteessa 2021-2022.

Avajaisnäyttely L3DNARDO DA VINCI tarjoaa unohtumattoman kokemuksen, jossa teknologia ja innovaatio hämmästyttävät ja yllättävät. Leonardo itse ilmestyy Kuopion museoon kolmiulotteisena hologrammina, keksinnöt heräävät henkiin lisätyn todellisuuden avulla, ja virtuaalilaseilla lennetään renessanssin ajan maailmassa. Näyttely levittäytyy myös Kuopion taidemuseoon, jossa on esillä 12 jäljennöstä Leonardon tunnetuimmista taideteoksista. Renessanssiajan ja da Vincin vaikutuksista päästään kuulemaan myös Kuopion pääkirjaston puolella järjestettävissä tilaisuuksissa.

Uudistettu Kuopion museo yhdistyy uudisrakennuksella Kuopion pääkirjastoon. Yhdessä ne muodostavat Kantin, tiedon ja tarinoiden korttelin. Tapahtumat ja palvelut yhdistävät luontoa, kulttuurihistoriaa ja kirjaston sisältöjä. Museon ja kirjaston tietoaineistot täydentävät toisiaan: museonäyttelyssä ajankohtaisesta ilmiöstä on koostettu moniaistinen ja toiminnallinen kokonaisuus, johon kirjallisuuskeskustelut ja -tapahtumat sekä kirjastoaineistot tuovat uusia näkökulmia. Tavoitteena on antaa kävijälle uusia oivalluksia sekä auttaa häntä ymmärtämään omia juuriaan ja ympäristöään. Uusia palveluita kehitetään entistä enemmän yhteistyössä yleisön kanssa.

Lisätietoja: https://kuopionmuseo.fi/ ja https://kuopiontaidemuseo.fi/


___________________________________________

Mari Wikholm
luontopedagogi
Kuopion luonnontieteellinen museo
Myhkyrinkatu 22
70100 KUOPIO
p. 044 718 1543
mari.wikholm at kuopio.fi<mailto:mari.wikholm at kuopio.fi>
https://kuopionluonnontieteellinenmuseo.fi/Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta