[Nayttelyposti] Näyttely Hiljainen kauneus jatkaa suositun Japanomania-näyttelyn teemoja

Anna Kari Anna.Kari at ateneum.fi
Ma 11.Maalis. 15:49:17 EET 2019


Näyttely Hiljainen kauneus jatkaa suositun Japanomania-näyttelyn teemoja

Ateneumin taidemuseossa nähdään 14.6.-6.10.2019 näyttely Hiljainen kauneus - Pohjoismaiden ja Itä-Aasian yhteys. Näyttely syventyy Pohjoismaita ja Itä-Aasiaa yhdistävään pelkistettyyn estetiikkaan erityisesti 1950- ja 1960-lukujen taiteessa. Runsas näyttely tarjoaa meditatiivisen kokemuksen: Hiljaisessa kauneudessa voi kokea suomalaisen luonnon ja talven tunnelmaa keskellä Helsingin keskustaa. Huom! Näyttelyn päättymispäivämäärää on siirretty kolme viikkoa aikaisemmin ilmoitettua myöhemmäksi.

Hiljainen kauneus esittelee rinnakkain kuvataidetta, keramiikkaa, tekstiilitaidetta ja arkkitehtuuria suomalaisista, ruotsalaisista, tanskalaisista ja japanilaisista kokoelmista. Teosten estetiikka on pelkistettyä: geometriset muodot, hienostuneet värit ja materiaalin tuntu yhdistävät näyttelyssä nähtäviä teoksia. Esille saadaan kauniita ja toimivia arjen esineitä, kuten hienostunutta aasialaista keramiikkaa ja kimonoja. Näyttelyn maalaukset, piirustukset ja grafiikantyöt kuvaavat abstraktien aiheiden lisäksi maisemia ja asetelmia. Näyttelyssä nähdään noin 250 teosta, joista noin kolmasosa on Ateneumin kokoelmista.

Näyttelyn taiteilijoita ovat muun muassa Aulis ja Heidi Blomstedt, Rune Jansson, Aimo Kanerva, Carl Kylberg, Maija ja Ahti Lavonen, Bernard Leach ja Shoji Hamada, Kyllikki Salmenhaara, Key Sato, Helene Schjerfbeck, Jaakko Sievänen ja Zao Wou-Ki. Näyttelyssä nähdään runsaasti teoksia Japanista Tokion Mingei-museosta (The Japan Folk Crafts Museum) sekä Hayama Museum of Modern Artista. Teosten lainaajia ovat myös muun muassa Designmuseo, Ruotsin Göteborgin taidemuseo ja Moderna Museet sekä Tanskan Louisiana Museum of Modern Art.

Lue lisää tiedotteesta: https://ateneum.fi/nayttely-hiljainen-kauneus-jatkaa-suositun-japanomania-nayttelyn-teemoja/

Lisätiedot: Tiedottaja Anna Kari, Ateneumin taidemuseo, p. 040 717 8185, anna.kari at ateneum.fi



Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta