[Nayttelyposti] RYÖMI, KONTI – VIESTI VAUVUUDESTA, kontattava tilateos, 22.03.-25.08.2019 Porin taidemuseossa

Venäläinen Anni anni.venalainen at pori.fi
Ma 11.Maalis. 15:42:01 EET 2019


RYÖMI, KONTI  – VIESTI VAUVUUDESTA
22.03.2019 – 25.08.2019
Projektihuone
Porin taidemuseo

Taiteilijat: Annina Cerón, Kirsi Jaakkola, Sanna Pajunen-Kyynäräinen, Annukka Olli, Päivi Setälä, Veijo Setälä / Porin lastenkulttuurikeskus

Yleisölle avoin taiteilijaesittely perjantaina 22.03.2019 kello 12.00. Avajaiset kello 18.00–20.00.

Näyttely on kontattava tilateos ja erityisesti vauvoille ja vauvaperheille suunnattu elämystilallinen kokonaisuus. Näyttelytilaan ryömitään tai kontataan vauvaoven kautta. Seinälle projisoidun videon vauvojen kohtaamiset ja liikeradat jatkuvat lattialle rakentuvassa veistostossa. Veistokset ovat tyynymäisiä teoksia, joiden päällä voi kontata ja liikkua. Niiden pinnalla olevat viivat muodostavat vauvan liikeradan ja niissä on kosketustuntuman antavia ja ääniä tuottavia materiaaleja. Reitit perustuvat alle 1-vuotiaiden vauvojen liikkeisiin Vauvojen värikylpy-työpajassa.

Näyttely viittaa samassa tilassa vuonna 1998 esillä olleeseen Yukinori Yanagin Wandering Position -teokseen, jossa taiteilija seurasi muurahaisen liikkeitä. Ryömi, konti-näyttelyssä vauva on näyttelyn lähtökohta, keskipiste ja kokija. Miten taide koskettaa vastasyntynyttä?

Näyttely on jaetun tekijyyden synnyttämä. Näyttelyn taiteilijat ovat Porin lastenkulttuurikeskuksessa työskenteleviä kuvataiteilijoita, vauvat ovat vauvuuden asiantuntijoita ja omien liikeratojensa sankareita.
Osa näyttelyn kokemisesta on mahdollista vain vauvoille. Aikuiselta näyttely vaatii antautumista leikkiin ja oivallukseen. Ota esimerkkiä vauvasta!

TAITEILIJAT
Näyttelyn taiteilijat (Annina Cerón, Kirsi Jaakkola, Sanna Pajunen-Kyynäräinen, Annukka Olli, Päivi Setälä, Veijo Setälä) ovat kuvataiteilijoita, jotka työskentelevät Porin lastenkulttuurikeskuksessa ja tekevät näyttelyn osin osana työtään. Näyttely on toteutettu yhteisesti pohtien jaetun tekijyyden ja yhteisöllisen työskentelyn mahdollisuuksia. Yhteisönä on taiteilijoiden yhteinen työpaikka. Miten taiteellinen prosessi, toimistotyöt ja työpajojen ohjaus limittyvät?

PORIN LASTENKULTTUURIKESKUS
Porin lastenkulttuurikeskus on taiteilijoiden työyhteisö, jolla on yli viidentoista vuoden kokemus alueellisesta ja valtakunnallisesta lastenkulttuurityöstä. Keskuksessa etsitään erilaisia tapoja, joilla taiteilija voi käyttää ammattitaitoaan, ja tuodaan lasten ilmaisu osaksi julkista yhteisöämme.
Porin lastenkulttuurikeskuksen toiminta on uutta luovaa, taiteelliseen toimintaan pohjautuvaa ja laajasti vaikuttavaa. Porin lastenkulttuurikeskus on toteuttanut useita taidenäyttelyitä, julkisia teoksia ja perehtynyt erityisesti moniaistiseen kokemukseen. Keskuksen kehittämä Vauvojen värikylpy on valtakunnallisesti tunnettu brändi. Vauvojen ja vauvaperheiden taideosallisuutta on laajennettu moniammatillisessa yhteistyössä mm. keskuksen kehittämässä Kultane -kulttuuri- ja taidepainotteisessa neuvolassa ja valtakunnallisessa Vauvojen värikylpy -ohjaajakoulutuksessa.


________________________________

Anni Venäläinen
Intendentti, näyttelypalvelut / chief curator
Porin taidemuseo/ Pori Art Museum
Porin kaupunki / sivistystoimiala/ kulttuuriyksikkö /City of Pori
Add. Eteläranta, 28100 Pori, Finland +358 44 701 7601
anni.venalainen at pori.fi
www.poriartmuseum.fi<http://www.pori.fi/>
facebook.com/Porin-taidemuseo-Pori-Art-Museum
instagram.com/poriartmuseum/
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta