[Nayttelyposti] Natalia Goncharovan näyttely Ateneumissa esittelee ”kaikkismin” edelläkävijän

Anna Kari Anna.Kari at ateneum.fi
To 12.Joulu. 11:07:08 EET 2019


Natalia Goncharovan näyttely Ateneumissa esittelee ”kaikkismin” edelläkävijän


Ateneumin taidemuseon kolmannessa kerroksessa nähdään 27.2.-17.5.2020 Natalia Goncharovan näyttely. Natalia Goncharova (1881-1962) tunnetaan Venäjän avantgarde-taiteen keskushahmona, joka inspiroi niin Venäjän kuin Länsi-Euroopan kokeellisia taiteilijoita. Esille saadaan laajasti taiteilijan teoksia 1900-luvun neljältä ensimmäiseltä vuosikymmeneltä.


Ennen Ateneumia näyttely on esillä Tate Modernissa Lontoossa ja Palazzo Strozzissa Firenzessä. Näyttely jatkaa Ateneumin työtä taiteilijanaisten esiin nostamiseksi, josta esimerkki on kotimaisten taiteilijoiden ohella kesällä 2016 järjestetty Alice Neelin näyttely.


Goncharovan rohkea ja innovatiivinen tuotanto vaikutti aikalaisiinsa ja ylitti 1900-luvulle ominaiset taiteenväliset rajat. Näyttely keskittyy taiteilijan innovatiivisimpaan kauteen 1900-luvun alusta 1920-luvulle, jolloin hän inspiroi yhtä lailla Venäjän kuin Länsi-Euroopan kokeellisia taiteilijoita. Näyttelyssä nähdään yli sata teosta, joihin kuuluu paljon maalauksia, mutta myös kuvituksia, pukuja, lavastusluonnoksia ja balettitaltiointeja. Lähes kaikki näyttelyn teokset nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa.


Lue koko tiedote STT Infon sivuilla: https://bit.ly/2LJHyu3


Lisätiedot: Tiedottaja Anna Kari, Ateneumin taidemuseo, p. 040 717 8185, anna.kari at ateneum.fiLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta