[Nayttelyposti] Lähde aikamatkalle Rautatiemuseopäivänä

Inka Alen inka.alen at rautatiemuseo.fi
Ma 5.Elo. 11:20:13 EEST 2019


MUSEOJUNAT LIIKKEELLÄ RAUTATIEMUSEOPÄIVÄNÄ 11.8.2019


Rautatiemuseopäivänä voi lähteä kiehtovalle aikamatkalle, sillä liikkeellä on eri aikakausien vetureita, puistojunia ja resiinoita. Jokavuotinen, kaikenikäisille suunnattu tapahtuma järjestetään sunnuntaina 11.8.2019 klo 10–17 Hyvinkäällä, Suomen Rautatiemuseon alueella.


Kääntöpöydän alueella katseita keräävät isot höyryveturit Ukko-Pekka sekä Prinsessa. Kääntöpöytänäytöksissä voi seurata, kuinka raskaat veturit kääntyvät pelkällä lihasvoimalla. Päivän aikana kääntöpöydällä voi bongata myös yllätysesiintyjän. Museoalueella kannattaa kokeilla Leena-höyryveturin ja nostalgisen Lättähatun kyytiä sekä testata miten pumppuresiina liikkuu. Lisäksi Väyläviraston raivaustyönäytöksissä voi seurata, kuinka kiskoilta suistunut vaunu nostetaan takaisin raiteelle.


Päivän aikana on tarjolla runsaasti museojunaliikennettä. Vanhan ajan matkustustunnelmaan pääsee höyryveturi Pikku-Jumbon kyydissä, jonka vetämät museojunat kulkevat Rautatiemuseon ja Riihimäen välillä. Dieselveturi Huru kuljettaa yleisöjunia reitillä Hyvinkää–Lohja–Hyvinkää. Lohjan lisäksi kyytiin voi nousta myös Nummelan, Otalammen sekä Rajamäen väliasemilta.


Perinnejuna Valtterilla voi matkata Rautatiemuseopäivään Helsingin suunnalta. Juna lähtee aamulla Helsingin päärautatieasemalta ja pysähtyy ottamaan matkustajia kyytiin myös Tikkurilassa ja Järvenpäässä. Paluumatkalle Helsinkiin juna lähtee iltapäivällä. Perinnejuna Valtteri koostuu neljästä entisöidystä puurakenteisesta vaunusta eri vuosikymmeniltä.


Varaathan museojunien lippujen ostoon käteistä. Alennus- ja ilmaiskortit, kulttuurisetelit ja Museokortti eivät ole voimassa Rautatiemuseopäivänä.


Museojunaliikenne toteutetaan yhteistyössä Suomen Rautatiemuseon, Haapamäen Museoveturiyhdistyksen ja VR:n kanssa.
Lisätietoja tapahtumasta: www.rautatiemuseo.fi/tapahtumat

Lisätietoja:

Inka Alén, museolehtori, p. 040 8625244, inka.alen at rautatiemuseo.fi<mailto:inka.alen at rautatiemuseo.fi>
Iiro Niemi, kalustoamanuenssi, p. 040 8625247, iiro.niemi at rautatiemuseo.fi<mailto:iiro.niemi at rautatiemuseo.fi>


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta