[Nayttelyposti] Ateneumin ystävien juhlanäyttely Sata vuotta ystävyyttä avautuu pian

Anna Kari Anna.Kari at ateneum.fi
Ke 7.Elo. 10:30:21 EEST 2019


Ateneumin ystävien juhlanäyttely Sata vuotta ystävyyttä avautuu pian

Ateneumin ystävät ry on Suomen vanhin ja suurin museonystäväyhdistys, joka perustettiin vuonna 1919 Ateneumin taidemuseon tukemiseksi. Yhdistyksen satavuotisjuhlan kunniaksi Ateneumin kolmannessa kerroksessa nähdään 15.8.–6.10.2019 yhden salin näyttely Sata vuotta ystävyyttä, joka esittelee ystäväyhdistyksen lahjoittamia ja rahoittamia taidehankintoja. Näyttelyä syventää Ystävien lahjoitukset -luentosarja elo-syyskuussa.

Sata vuotta ystävyyttä esittelee lahjoitusten historiaa

Sadan vuoden aikana (1919–2019) Ateneumin ystävät ovat lahjoittaneet Ateneumille yli 130 taideteosta ja luonnosta. Näyttely esittelee pitkästä aikaa Ateneumin ystävien lahjoituskokoelman taideteoksia.

Näyttelyyn valituilla teoksilla on tärkeä merkitys sekä Ateneumin kokoelmissa että Sinebrychoffin taidemuseon kokoelmissa, joihin kuuluvat ulkomaiset teokset ennen 1800-lukua. Näyttelyn teosten kautta avataan taiteen hankkimisen tapoja ja lähteitä eri näkökulmista sekä kerrotaan taideteosten taustasta ja vaiheista.

Sata vuotta ystävyyttä on tiivis yhden salin näyttely, jossa nähdään mm. Alexander Lauréuksen, Hugo Simbergin ja Sulho Sipilän teoksia. Näyttely painottaa Ateneumin ystävien tuen merkitystä museon tutkimus- ja kokoelmatyölle.

Näyttelyn kuraattori Hanne Selkokari esittelee näyttelyn sen avajaispäivänä, torstaina 15.8. klo 12 ja 16. Pääsy museolipun hinnalla, museokortilla tai Ateneumin ystävien jäsenkortilla.

Lue koko tiedote: https://ateneum.fi/ateneumin-ystavien-juhlanayttely-sata-vuotta-ystavyytta-avautuu


Lisätiedot: Tiedottaja Anna Kari, Ateneumin taidemuseo, p. 040 717 8185, anna.kari at ateneum.fi


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta