[Nayttelyposti] Lasinen maisema - Suomen Lasitaiteilijat ry 30.10.2018-13.1.2019 Emil Cedercreutzin museossa

Satu Tenhonen Satu.Tenhonen at harjavalta.fi
Pe 26.Marras. 13:09:36 EEST 2018


LASINEN MAISEMA - SUOMEN LASITAITEILIJAT RY
30.10.2018-13.1.2019 Emil Cedercreutzin museossa 

Tiistaina 30.10.2018 Harjavallassa Emil Cedercreutzin museossa yleisölle avautuu Suomen Lasitaiteilijat ry:n näyttely Lasinen maisema. Talvikauden näyttely tuo yleisön nähtäville kokonaisuuden suomalaista lasitaidetta useilta eri taiteilijoilta. Näyttely on avoinna yleisölle ajalla 30.10.2018-13.1.2019. 

Suomen Lasitaiteilijat ry:n näyttely esittelee yleisölle mielenkiintoisen ja modernin kattauksen tämän päivän suomalaista lasitaidetta. Nyt avautuvan näyttelyn teema on lasinen maisema. Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat tulkitsevat aihetta töissään vapaasti ja moniulotteisesti. Näyttelyn teokset kertovat lasin keinoin tarinoita luonnosta, maisemasta ja ihmisen sisäisyydestä. Teoksissa on useita tasoja, sillä ne kuvaavat maisemaa sekä konkreettisena näkymänä, että ihmisen sisäisenä mielenmaisemana. Näyttelyn teoksissa katsoja voi esimerkiksi nähdä, kuinka maininki syöksyy kohti rantaa tai miten puu kaartuu hurmioituneena syystuulessa odottaen talvea. Samalla nähtävissä ovat kuitenkin myös taiteilijoiden henkilökohtaiset tulkinnat, joissa heijastuvat heidän kokemuksensa ja elämänsä. Kaikki tämän näyttelyn teokset ovat valmistuneet vuosina 2015-2018. 

Näyttelyyn esille tulee kolmentoista lasitaiteilijan teoksia. Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat ovat Margit Hakanen (Tampere), Soili Halonen-Mikkonen (Tampere), Jari Hangassalo (Pietarsaari), Tarja Johansson (Helsinki), Jarmo Karjala (Tampere), Jouni Kopsa (Tampere), Kari Kuisma (Pori), Raija Kuisma (Pori), Katja Rauhamäki (Laukaa), Teija Takala (Seinäjoki), Minna Tuohisto-Kokko (Ilmajoki), Merja Virta (Parkano) ja Hanna Virtomaa (Turku). Näyttelyn työryhmään ovat kuuluneet Kari Kuisma, Teija Takala, Minna Tuohisto-Kokko ja Hanna Virtomaa. 

Näyttelyyn osallistuvat lasitaiteilijat ovat toimineet ammattimaisesti studiolasitaiteilijoina Suomessa jo pitkään. He ovat suunnitelleet ja toteuttaneet lasitaideteoksiaan lukuisiin julkisiin ja yksityisiin kohteisiin. He käyttävät lasia perinteiseen tapaan teostensa materiaalina, mutta pyrkivät löytämään sille myös täysin uusia ilmaisumuotoja. Lasinen maisema -näyttelyssä esillä on eri tekniikoilla valmistettuja lasimaalauksia eli tasolasiteoksia sekä kolmiulotteisia lasiteoksia. 

Suomen Lasitaiteilijat ry LASITA on perustettu vuonna 2003 Tampereella. Valtakunnallinen yhdistys toimii suomalaisten ammattilasitaiteilijoiden yhteisönä, jonka tärkein toimintamuoto on näyttelytoiminta. Yhdistyksen jäseniä voivat olla sekä kylmä- että kuumalasitaiteen tekijät. Nyt avautuva Lasinen maisema -näyttely on järjestyksessään Suomen Lasitaiteilijat ry:n 17. näyttely. Yhdistyksen tarkoituksena on nostaa lasitaiteen arvostusta ja edistää lasitaiteen eri alojen tuntemusta. Lasitaide on Keski-Euroopassa vahvasti sidoksissa arkkitehtuuriin. Yhdistyksen tavoite on saada lasityöt osaksi myös suomalaista nykyarkkitehtuuria. Yhdistys haluaa tuoda esille sekä kylmä- että kuumalasitaiteen erilaiset käyttömahdollisuudet muun muassa sisustamisessa.

Näyttely on avoinna Emil Cedercreutzin museossa 13.1.2019 saakka. Tervetuloa!

Lisätiedot ja lehdistökuvat: 
Puheenjohtaja Teija Takala, Suomen Lasitaiteilijat LASITA ry, puh. 050-567 6139, te.takala at hotmail.com, www.lasita.fi. 
Minna Tuohisto-Kokko, Suomen Lasitaiteilijat LASITA ry, puh. 050-313 0222, lasiateljee at netikka.fi. 
Museoamanuenssi, tiedottaja Satu Tenhonen, Emil Cedercreutzin museo, puh. 044 432 5350, satu.tenhonen at harjavalta.fi.

---- 

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta