[Nayttelyposti] Keravan taidemuseon Liisa Ihmemaassa esillä vuoden loppuun saakka

Sinkka sinkka at kerava.fi
Ma 15.Marras. 11:50:55 EEST 2018


Sinkan suosio jatkuu:
Liisa Ihmemaassa esillä vuoden loppuun saakka
LIISA IHMEMAASSA 5.9.–30.12.
Emma Ainala | Ilona Cutts |Merja Haapala | Mia Hamari | Kerttu Horila | Saara Salmi | Kim Simonsson| Tommi Toija

Keravalla toimiva Taide- ja museokeskus Sinkka on viime vuosina joutunut pariinkin kertaan jatkamaan suosituimpien näyttelyidensä esilläoloaikoja, niin nytkin. Keravan taidemuseon tuottama Liisa Ihmemaassa on ensimmäisinä viikkoina kerännyt kiitosta ja lähes 5 000 kävijää. Parin kuukauden mittaiseksi suunniteltua näyttelyä on nyt päätetty jatkaa vuoden loppuun saakka.

Teema on innostanut paikalle nuoria aikuisia ja lapsiperheitä, jotka ovat uskaltautuneet retkelle ehkä vähän pelottavaankin mielen maisemaan. Satujen maailma ei aina ole siisti ja seesteinen. Punahilkan isoäiti joutuu suden suuhun, Hannu ja Kerttu noidan pataan. Lewis Carrollin Ihmemaassa otukset puhuvat outoja ja päitäkin putoilee. Tutkijoiden mukaan sadut puhuvat samaa kieltä unien – ja tällä kertaa myös taiteen kanssa.

Näyttelyssä on joukko eturivin suomalaistaiteilijoita sekä muutama toistaiseksi hiukan tuntemattomampi nimi, kuten Atlantassa asuva ja oman fanikuntansa täälläkin luonut Ilona Cutts ja Liisan tarinan uusiksi sommitellut Saara Salmi. Tarinaa kuljettavat Kim Simonssonin sammalihmiset, Mia Hamarin salaperäiset metsien asukit, Tommi Toijan pissivät pikkupojat, Emma Ainalan naiseuteen kasvavat tytöt, Kerttu Horilan jänis- ja rottataiteilijat sekä Merja Haapalan prinsessat, jotka päättävät kohtalostaan itse.

Näyttelyn palautelaatikkoon kertyneissä kommenteissa kehutaan taiteilijoita ja kuvaillaan näyttelyn synnyttämää kokemusta humoristiseksi, kauniiksi ja positiivisessa mielessä häiritseväksi. ”Kun kävelee näyttelyn ylhäältä alas, on kuin liikkuisi syvemmälle alitajuntaan”, kirjoittaa yksi. ”Uskomattoman koskettavaa, ’pelottavaa’, parasta mitä olen pitkiin aikoihin nähnyt”, tiivistää toinen.

Sinkka varautuu ensi vuoteen vähentämällä näyttelyiden määrää ja pidentää niiden esitysaikoja, jotta mahdollisimman moni halukas ennättäisi ne nähdä. Rolando ja Siv Pieraccinin lähes kahteentuhanteen teokseen kasvaneen lahjoituskokoelman helmiä nähdään heti tammikuun alusta. Kesän kynnyksellä siirrytään muotoilun maailmaan Lisa Johansson-Papen ja muiden keravalaisen Ornon valaisimia suunnitelleiden muotoilijoiden ja Aalto-yliopiston opiskelijoiden valaisinvisioiden johdattamina.


TULEVIA TAPAHTUMIA

Yleisöopastukset
keskiviikkoisin klo 17.30
17.10., 7.11., 28.11. ja 12.12.

Sinkan Lastensunnuntai 21.10.
Lastensunnuntaina ryömitään kaninkolon kautta Sinkan ihmemaahan! Lasten opastuksilla etsimme sadutellen Sinkkaliisan kadonnutta kania ja työpajassa askarrellaan hullunkurisille kakkukesteille värikäs herkkupöytä. Näyttelyssä saatat tavata myös Satu-Liisan, joka lukee katkelmia näyttelyssä esiintyvien satuhahmojen tarinoista.
klo 11-16 työpajassa Hullunkuriset kakkukestit
klo 11.30 ja 13.30 Satuopastukset näyttelyssä (kesto n.30 min)

Isänpäivä sunnuntaina 11.11.
Isät ilmaiseksi museoon

Joulukorttityöpaja la 8.12. klo 12-15

Joulunaika
22.-25.12. Sinkka on suljettu
26.-30.12. välipäivien ilmaispäivät


Taide- ja museokeskus Sinkka
Kultasepänkatu 2, 04250 Kerava
040 318 4300 | sinkka at kerava.fi<mailto:sinkka at kerava.fi>
Avoinna: ti, to, pe 11–18, ke 12–19, la, su 11–17, ma suljettu
Pääsymaksu: 6€ aikuiset, 4€ eläkeläiset ja opiskelijat, alle 18-vuotiaat ja työttömät maksutta
www.sinkka.fi<http://www.sinkka.fi>Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta