[Nayttelyposti] Äitiyspakkausnäyttely nyt verkossa

Vuorikoski, Pia K pia.vuorikoski at helsinki.fi
To toukokuu 3 09:47:25 EEST 2018


Baby in the Box - äitiyspakkausnäyttely jatkuu verkossa

Helsingin yliopistomuseon suosittu Baby in the box -näyttely on nyt nähtävillä verkossa, jotta suuri yleisö pääsee helposti tutustumaan merkittävään suomalaiseen sosiaaliseen innovaatioon.

Helsingin yliopistomuseon järjestämä erikoisnäyttely Baby in the box - kiertokorista äitiyspakkaukseen oli nähtävillä 9.11.2017-18.2.2018 Helsingin yliopistomuseossa ja Tiedekulmassa. Äitiyspakkauksen kiehtova tarina herätti paljon kansainvälistä mielenkiintoa, johon verkkonäyttelyn avulla pyritään nyt vastaamaan. Englannin- ja ruotsinkielinen versio tehdään kesäkuun aikana.

-  Äitiyspakkaus on aina heijastellut paitsi muotivirtauksia myös aikansa asenteita sekä sitä, mitä on pidetty oikeaoppisena vauvanhoitona, kertoo Yliopistomuseon näyttelypäällikkö Pia Vuorikoski.

Baby in the box on erikoisnäyttely äitiyspakkauksista ja hyvinvointiyhteiskunnan kehityksestä 1900-luvun Suomessa. Verkkonäyttelyssä on esillä äitiyspakkauksia 1960-2018 väliseltä ajalta. Näyttely tuo esille pakkausten klassikoita ja valottaa lastenvaateteollisuuden sekä valtion jakaman pakkauksen edeltäjien vaiheita. Erillisenä osiona verkkonäyttelyssä tuodaan esille äitiyspakkauksen suoraa ja välillistä vaikutusta kansanterveyteen ja lapsikuolleisuuteen, sekä suomalaisen yhteiskunnan eri vaiheita.

Verkkonäyttelyn on toteuttanut Helsingin yliopiston museologian kevään 2018 Museum Project Management -kurssin opiskelijatyöryhmä.

Tutustu näyttelyyn täällä: https://tarinasoitin.fi/bib

https://www.helsinki.fi/fi/helsingin-yliopistomuseo/nayttelyt

Näyttelystä lisätietoa kertoo näyttelypäällikkö Pia Vuorikoski,

pia.vuorikoski at helsinki.fi<mailto:pia.vuorikoski at helsinki.fi>

puh. 050 415 6760
Pia Vuorikoski
Näyttelypäällikkö I Head of Exhibitions
Helsingin yliopistomuseo I Helsinki University Museum
+358 2941 24376, +358 50 4156760
Unioninkatu 34/Fabianinkatu 33, PL 3
00014 Helsingin yliopisto I University of Helsinki
____________________________________
www.museo.helsinki.fi<http://www.museo.helsinki.fi/>
FB: Helsingin yliopistomuseo/Helsingin observatorio
Twitter & Instagram: Hel_Uni_Museum
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta