[Nayttelyposti] Lähi-idän ja Somalian kulttuuriperinettä esillä Helinä Rautavaaran museossa 14.3.-2.9.

Ilona Niinikangas ilona.niinikangas at helinamuseo.fi
Ke 14.Maalis. 13:56:18 EET 2018


Helinä Rautavaaran museossa on esillä 14.3. -2.9.2018 Lähi-idän ja Somalian kulttuuriperinnettä esittelevä näyttelykokonaisuus. 

Lähi-itä – matkalla ja kotona. Helinä Rautavaaran kuvia ja maahanmuuttajien tarinoita –näyttelyosio yhdistää Rautavaaran kuvia ja pakolaisina Suomeen tulleiden muistoja entisistä kotimaistaan.

Intian-matkallaan vuosina 1955-1957 Rautavaara vietti aikaa Syyriassa, Irakissa ja Afganistanissa. Hän vieraili turistina Damaskoksessa ja Aleppossa, kierteli Palmyran rauniokaupungissa ja asui paikallisen perheen luona Bagdadissa. Afganistanissa Rautavaara liikkui Khaibar-solan alueella. Osana näyttelyä on esillä naistoimittajien kuvia tämän päivän Afganistanista.

Mogadishu ennen ja nyt. Kuvia ja runoja kaupungista –näyttelyosio seuraa Mogadishun vaiheita värikkäästä satamakaupungista Italian siirtomaa-ajalle, sisällissodan keskelle ja uuteen nousuun.

Somaliassa on yli neljätoista miljoonaa asukasta. Arviolta 1-3 miljoonaa heistä asuu maan pääkaupungissa. Intian valtameren rannalla sijaitsevan vilkkaan kauppapaikan infrastruktuuri murentui sisällissodassa, ja väkivalta varjostaa edelleen asukkaiden arkea. Mogadishun loisto elää kuitenkin ihmisten mielessä. Jälleenrakennus on vilkasta, ja kaupunkikuva uusiutuu vauhdilla.

Näyttelykokonaisuus toteutettu ulkoministeriön tuella yhdessä Suomi-Somalia Seuran,  Viestintä ja Kehitys –säätiön sekä Naistoimittajat ry:n kanssa.

Helinä Rautavaaran museo, Ahertajankuja 4, Espoo

Avoinna ti 11-18, ke 11-19, to 11-18, pe 11-19, la-su  11-17. Vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

www.helinamuseo.fi


Ilona Niinikangas
vt. museonjohtaja/ acting museum director
+ 358 (09) 816 31433

Helinä Rautavaaran museo
Ahertajankuja 4, Espoo
PL 6667,  02070 Espoon kaupunki
http://www.helinamuseo.fi

Näyttelyssä 14.3.-2.9: Lähi-itä - Matkalla ja kotona. Helinä Rautavaaran kuvia ja maahanmuuttajien tarioita & Mogadishu ennen ja nyt. Kuvia ja runoja kaupungista 


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta