[Nayttelyposti] Adel Abidinin näyttely käsittelee historiamme kipupisteitä

Anna Kari Anna.Kari at ateneum.fi
Ti 13.Maalis. 15:24:44 EET 2018


Adel Abidinin näyttely käsittelee historiamme kipupisteitä

Ateneumin taidemuseossa nähdään 14.3.-22.4.2018 nykytaiteilija Adel Abidinin (s. 1973, Bagdad, Irak) näyttely History Wipes. Näyttely esittelee kansainvälisesti tunnustetun Abidinin uusia ja viime vuosien aikana syntyneitä videoinstallaatioita ja veistoksia. Teokset käsittelevät historiamme kipupisteitä ja ihmisenä olemista yhä epävakaammaksi muuttuvassa maailmassa.


”Ihmisen olemassaololla on vain kaksi näyttämöä: mennyt ja tuleva. Olemme tottuneet luottamaan kirjoitettuun historiaan – mutta miten voimme olla varmoja siitä, että tiedämme historiasta koko totuuden? Entä mitä tapahtuisi, jos kadottaisimme mielestämme kaikki aiheuttamamme sodat ja kaikki tappamamme ihmiset? Tätä hypoteesia tarkastelen näyttelyssäni”, kertoo Adel Abidin.


”Ateneum on yksi maamme keskeisimmistä muistiorganisaatioista, ja se on muovannut kuvaamme suomalaisuudesta ja yhteisestä historiastamme jo vuodesta 1888 lähtien. Identiteettiin ja muistamiseen liittyvät kysymykset ovat keskeisiä myös Adel Abidinin taiteessa”, kertoo museonjohtaja Susanna Pettersson näyttelyn esittämisen perusteista.


Lue koko tiedote: https://ateneum.fi/adel-abidinin-nayttely-kasittelee-historiamme-kipupisteita/


Lisätiedot: Tiedottaja Anna Kari, Ateneumin taidemuseo, p. 040 717 8185, anna.kari at ateneum.fi


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta