[Nayttelyposti] Ihminen ja luonto ‒ Luca Bertin valokuvia 2000-luvun suomalaisesta maaseudusta esillä Kansallismuseossa 8.6.–2.9.2018

Lamminen, Marjut marjut.lamminen at kansallismuseo.fi
To 7.Kesä. 13:09:02 EEST 2018


Ihminen ja luonto ‒ Luca Bertin valokuvia 2000-luvun suomalaisesta maaseudusta esillä Kansallismuseossa 8.6.–2.9.2018
Näyttely on taiteellinen ja etnografinen valokuvadokumentti Suomen maaseudun maisemista ja asukkaista. Se on muotokuva Suomen maaseudun piirteistä kaupungistumisen jälkeen, keskittyen perinteiseen arkkitehtuuriin, kulttuurimaisemaan ja ihmisten arkipäivään.

Luca Berti on ajatellut ja kehittänyt projektia matkana Suomen läpi Pohjanmaalta Lappiin ja Karjalasta etelärannikolle. Itse matkan hän teki kesäkuussa 2016, ja suunnitteilla on uusia matkoja. Taiteilija ottaa vain mustavalkoisia valokuvia filmille ja huolehtii koko prosessista aina hankkeen suunnittelusta varsinaiseen kenttätyöhön ja valokuvaukseen ja lisäksi kehittää negatiivit ja ottaa hopeagelatiinivedokset pimiössä sekä kuratoi näyttelyt ja kirjat.

Esillä olevassa valokuvadokumentissa on käytetty 1900-luvun alun klassista valokuvaustyyliä, joka perustuu esteettiseen realismiin ja historiatietoisuuteen. August Sanderin, Knud Knudsenin ja Axel Lindalin kaltaisten dokumenttivalokuvaajien työtä jatkaen ja heidän vanhojen tekniikoidensa inspiroimana kaikki mustavalkokuvat on otettu suuriformaattisella filmikameralla, ja Luca Berti on itse ottanut vedokset käsin ateljeensa pimiössä Kööpenhaminassa.

Firenzessä syntynyt ja kasvanut Luca Berti (1978) on työskennellyt vapaana taidevalokuvaajana Kööpenhaminassa vuodesta 2006 lähtien. Hän tekee yhteistyötä Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan, Viron, Latvian ja Italian kansallisten ja alueellisten museoiden kanssa useissa etnografisissa ja taiteellisissa projekteissa.

Näyttelyssä on 37 valokuvaa Suomesta ja 10 Virosta ja se on esillä Kansallismuseon pop up -tilassa 8.6.–2.9.2018, jonne on vapaa pääsy.

Näyttelyyn yhteydessä ilmestyy julkaisu LUCA BERTI Man and Nature, Photographs from the Finnish Countryside / LUCA BERTI Ihminen ja luonto, Valokuvia Suomen maaseudulta (PARVS) hinta 25 euroa. Julkaisu on myynnissä Kansallismuseon museokaupassa.

Lisätietoja

Näyttelyamanuenssi Aino-Maija Kaila, aino-maija.kaila at kansallismuseo.fi<mailto:aino-maija.kaila at kansallismuseo.fi>, puh. 0295 336 362Mediakuvat<https://www.kansallismuseo.fi/fi/ajankohtaista/lehdistokuvia>

KANSALLISMUSEO

Mannerheimintie 34, Helsinki.

Museo on avoinna ma-su klo 11–18, ke klo 11–20

Pääsymaksut: Aikuiset 15 € / Alennettu pääsymaksu 11 € / Museokortilla tai Helsinki Cardilla 3 € / alle 18-vuotiaat vapaa pääsy

www.kansallismuseo.fi<http://www.kansallismuseo.fi>

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta