[Nayttelyposti] Porin taidemuseon kevään 2018 luentosarja

Ramstedt-Salonen Mirja mirja.ramstedt-salonen at pori.fi
Pe 9.Helmi. 13:31:01 EET 2018


PORIN TAIDEMUSEON LUENTOSARJA / Kevät 2018

TAIDE KOKOELMISSA JA KENTÄLLÄ

Porin taidemuseon luentosarjassa käsitellään taidemuseon kevään näyttelyistä esiin nousevia teemoja. Luennoilla tarkastellaan mm. erilaisia taiteen tekemisen tapoja sekä ympäristöjä, joissa taidetta tehdään, ja joissa se tulee näkyväksi. Miten taiteessa on tuotu esiin yhteiskunnassa vallalla olevia arvoja ja korostettu sen hyötynäkökulmia tai toisaalta nostettu esiin tarinoita, jotka yleensä jäävät näkymättömiksi julkisessa tiedonvälityksessä? Millä tavalla uusi teknologia on vaikuttanut taiteen tekemiseen ja työskentelyvälineisiin ja demokratisoinut taiteilijoiden mahdollisuuksia työskennellä mm. liikkuvan kuvan parissa?

Luennot keskiviikkoiltaisin klo 18.30 alkaen taidemuseon luentosalissa, 2.krs, vapaa pääsy. Ennen luentoa maksuton yleisöopastus näyttelyihin kello 18.

28.03. JULKINEN MAALAUS KANSALLISEN JA PAIKALLISEN TAIDEPOLITIIKAN VÄLINEENÄ: Juhani Tarnan ”Savuja”(1966) sotienjälkeisen julkisen maalauksen perinteessä
Johanna Ruohonen, FT, museonjohtaja
Luennossa tarkastellaan suomalaisen julkisen maalauksen pitkiä perinteitä, erityisesti sotienjälkeisellä kaudella, jolloin taidemuodolle annettiin keskeinen rooli taidepolitiikassa. Tarkastellaan monumentaalimaalausten tilaamisen tapoja, sille annettuja tehtäviä sekä esittävän ja abstraktin muotokielen välistä suhdetta 1940–1960-luvuilla.

04.04. Analogisen videon muisti. Vasulkat ja old school -videon uusi tuleminen
Kari Yli-Annala, kuvataiteilija, tutkija, KuM
Luento käsittelee analogisen kauden videon erityispiirteitä ja liikkuvan kuvan tutkijoiden ja tekijöiden uudelleen herännyttä kiinnostusta niihin.

25.04. Kolumbia rauhansopimuksen jälkeen
Elisa Tarnaala (Phd), Neuvonantaja CMI, Martti Ahtisaari Centre, tutkija Helsingin yliopisto, Valtiotieteellinen tiedekunta
Mikä muuttuu Kolumbiassa kun rauha sissiliike FARCin kanssa on solmittu? Miten Kolumbian historiasta ja kulttuurista käsin voidaan ymmärtää maan nykypäivää; keitä ovat ihmiset ja yhteisöt jotka rakentavat kaupungeissa ja maaseudulla rauhanomaisempaa tulevaisuutta vuosikymmenten konfliktin jälkeen?

Porin taidemuseon kevään 2018 näyttelyohjelman löydät täältä: http://www.poriartmuseum.fi/fin/nayttelyt/tulevat.php

 LISÄTIEDOT: mirja.ramstedt-salonen at pori.fi / 044 701 1119.
   _____
Mirja Ramstedt-Salonen
Intendentti, pedagogiset palvelut / Head of Education
Porin taidemuseo/ Pori Art Museum
Porin kaupunki/sivistystoimiala/kulttuuriyksikkö / City of Pori
Add. Eteläranta, 28100 Pori, Finland
+358 44 701 1119
mirja.ramstedt-salonen at pori.fi
facebook.com/Porin-taidemuseo-Pori-Art-Museum
instagram.com/poriartmuseum/
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta