[Nayttelyposti] Flatlands-esitys Helsingin Musiikkitalossa 16.8. klo 18

Lönnströmin museot info at lonnstrominmuseot.fi
Ke 15.Elo. 13:37:56 EEST 2018


Koko maailma pauhaa!
Ilmainen Flatlands-esitys Helsingin Musiikkitalossa 16.8. klo 18

Lönnströmin taidemuseo ja kuvataiteilija Jani Ruscica (s. 1978) ovat työstäneet yhteistyössä Flatlands-projektia vuoden 2017 alusta asti. Nyt on Helsingin esityksen aika! Ilmainen Flatlands-esitys toteutuu Helsingin Musiikkitalon Harjoitussali Paavossa 16.8.2018 klo 18. Ilmaislippuja jaetaan Musiikkitalossa klo 17 alkaen.

Esityksen kesto on noin 50 minuttia ja sitä ennen on emeritusprofessori Altti Kuusamon johdanto aiheeseen, kesto noin 10 minuuttia. Esitys lähetetään suorana Lönnströmin taidemuseon YouTube-kanavan kautta.

Flatlands-esityksessä lasisoitinta soittaa saksofonisti Linda Fredriksson (s. 1985), bambusoitinta kosketinsoittaja ja cembalisti Matias Häkkinen (s. 1981) ja ready made -soitinta elektronisen musiikin tekijä Sara Milazzo (s. 1983).

Jani Ruscican yhdessä muusikkojen kanssa laatima vapaasti tulkittava esitysohjelma lähtee liikkeelle elämää ylläpitävästä rytmistä, hengityksestä. Muusikko sulautuu soittimeensa, esineestä tulee keho. Se alkaa elää. Sisään ja ulos. Ding ja dong. Pienen pienet solenoidit iskevät 350 kertaa minuutissa. Tulee kouristuksia ja kramppeja, hälyä. Levottomat hetket ovat ohimeneviä - muusikot kuuntelevat toisiaan. He keskustelevat, keskittyvät ja kertovat. Satoja vuosia vanhan Folia-sävelmän yksi lukemattomista versioista tunnetaan suomalaisen kansanmusiikin Lampaan polskana. Siinä koko maailma pauhaa. Näihin sanoihin esitys päättyy.

Flatlands-teoksen lähtökohtana on kolme eri aikakausilta ja erilaisista historiallisista viitekehyksistä olevaa kuvaa, joissa on soitin. Kuvien pohjalta on valmistettu kolme taideobjektia - bambusoitin, lasisoitin ja ready made -soitin, joilla kullakin on vahva kulttuurinen, poliittinen ja materiaalinen lataus. Eri alojen käsityöläiset ovat toteuttaneet soittimet yhteistyössä kuvataiteilija Jani Ruscican kanssa.

Kesäkuun alussa Flatlands-esitykset koettiin ensimmäisessä Riian kansainvälisessä nykytaiteen biennaalissa RIBOCA1:ssä. Suomen ensiesitys oli Raumalla Posellissa 9.8. osana Rauma Festivon ohjelmaa.

FLATLANDS
16.8. klo 13 koululaisille suunnattu taiteilijatapaaminen, ilmoittautumiset: info at lonnstrominmuseot.fi<mailto:info at lonnstrominmuseot.fi>
16.8. klo 18 FLATLANDS-esitys
Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä, ilmaislippuja jaetaan Musiikkitalossa klo 17 alkaen.
Helsingin Musiikkitalo, Harjoitussali Paavo, Mannerheimintie 13 A, Helsinki

Flatlands-soittimet ovat esillä RIBOCA1:ssä 22.8.- 28.10.2018.
Lisätietoja: rigabiennial.com<http://rigabiennial.com>

Lisätietoja projektista: lonnstrominmuseot.fi/flatlands<http://lonnstrominmuseot.fi/flatlands>

Lönnströmin taidemuseo
Syväraumankatu 41
26100 Rauma
lonnstrominmuseot.fi<http://lonnstrominmuseot.fi>Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta