[Nayttelyposti] Porin taidemuseon luento Kolumbia rauhansopimuksen jälkeen striimataan 25.4. kello 18.30

Ramstedt-Salonen Mirja mirja.ramstedt-salonen at pori.fi
Ma 23.Huhti. 10:42:45 EEST 2018


PORIN TAIDEMUSEON LUENTOSARJA
TAIDE KOKOELMISSA JA KENTÄLLÄ

Porin taidemuseon luentosarja käsittelee kevään näyttelyissä esiin nousevia teemoja. Luennoilla tarkastellaan mm. erilaisia taiteen tekemisen tapoja sekä ympäristöjä, joissa taidetta tehdään ja jossa se tulee näkyväksi. Miten taiteessa on tuotu esiin yhteiskunnassa vallalla olevia arvoja ja korostettu sen hyötynäkökulmia tai toisaalta nostettu esiin tarinoita, jotka yleensä jäävät näkymättömiksi julkisessa tiedonvälityksessä. Millä tavalla uusi teknologia on vaikuttanut taiteen tekemiseen ja työskentelyvälineisiin ja demokratisoinut taiteilijoiden mahdollisuuksia työskennellä mm. liikkuvan kuvan parissa.

Luentosarjan viimeistä luentoa voi seurata oheisesta linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=YPXZ4XgPck0

25.04. kello 18.30 Kolumbia rauhansopimuksen jälkeen
Elisa Tarnaala (Phd), Neuvonantaja CMI, Martti Ahtisaari Centre, tutkija Helsingin yliopisto, Valtiotieteellinen tiedekunta
Mikä muuttuu Kolumbiassa kun rauha sissiliike FARCin kanssa on solmittu? Miten Kolumbian historiasta ja kulttuurista käsin voidaan ymmärtää maan nykypäivää; keitä ovat ihmiset ja yhteisöt jotka rakentavat kaupungeissa ja maaseudulla rauhanomaisempaa tulevaisuutta vuosikymmenten konfliktin jälkeen?

Luento linkittyy taidemuseossa esillä olevaan Marcos Ávila Foreron näyttelyyn. Forero asuu ja työskentelee Kolumbiassa ja Ranskassa. Hänen taiteessaan keskeistä on tutkimus, jota hän tekee yhteisöjen parissa ja heidän kanssaan, tuoden esiin kokemuksia, jotka jäävät tavanomaisen tiedonvälityksen saavuttamattomiin. Näyttely esittelee taiteilijan tuotannossa keskeistä aineistoa, joka tarkastelee Kolumbian FARC-sissiliikkeen ja huumesotien vaikutuksia paikallisten ihmisten elämään sekä sissien aseistariisunnan prosessia ja yritystä palata normaaliin arkeen.


Ennen luentoa maksuton näyttelyesittely kello 18.


Lisätiedot:

_____
Mirja Ramstedt-Salonen
Intendentti, pedagogiset palvelut / Head of Education
Porin taidemuseo/ Pori Art Museum
Porin kaupunki/sivistystoimiala/kulttuuriyksikkö / City of Pori
Add. Eteläranta, 28100 Pori, Finland
+358 44 701 1119
mirja.ramstedt-salonen at pori.fi
facebook.com/Porin-taidemuseo-Pori-Art-Museum
instagram.com/poriartmuseum/
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta