[Nayttelyposti] SKjL:n 79. vuosinäyttely huutaa Kyllä!

Pekonen Jenni-Maaria Jenni-Maaria.Pekonen at riihimaki.fi
Pe 29.Syys. 15:11:16 EEST 2017


Kyllä - Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton vuosinäyttely 2017 Riihimäen taidemuseossa 7.10.2017-28.1.2018

SKjL:n 79. vuosinäyttely huutaa Kyllä!

"Kyllä" on myöntävä vastaus kysymykseen. Kyllä kokemukselle, elämälle, tunteelle tai teolle. Kyllä edustaa avoimuutta, uteliaisuutta ja rohkeutta. Kun "ei" merkitsee kieltäytymistä ja yritystä pysäyttää, kyllä tarttuu kysyjää kädestä.

Kyllä - Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton vuosinäyttely 2017 avautuu Riihimäen taidemuseossa 7.10.2017. Näyttelyn 23 taiteilijaa ovat Miia Autio, Edwina Goldstone, Reetta Gröhn-Soininen, Mikko Haiko, Sini-Meri Hedberg, Mollu Heino, Kaija Hinkula, Niina Huovinen, Sara Ilveskorpi, Sanna Kananoja, Laura Lappi, Maija Lassila, Hanna Makkonen, Leena Niivuori, Joel Rahkonen, Margarita Rosselló Ramón, Hanna Råst, Mia Saharla, Jukka Silokunnas, Johanna Sinkkonen, Suvi Suikki, Jonna Suurhasko, Ona Taskinen.

Taide ei tunne kaupunkien tai kuntien rajoja. Taidetta ei tehdä vain Helsingissä vaan kaikkialla Suomessa. Sato korjataan siellä, missä intohimo, rakkaus ja kärsivällisyys ovat läsnä. Kyllä-näyttely sanoo ei eriarvoisuudelle ja alueelliselle jakautumiselle. Valtakunnallisessa, avoimen haun periaatteelle rakentuvassa Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton vuosinäyttelyssä kyse ei ole siitä, kuka tuntee ja kenet. Kyllä-näyttelyn teokset valittiin sähköisen hakumateriaalin pohjalta. Haku oli avoin kaikille suomalaisille ja Suomessa asuville taiteilijoille ja taiteilijaryhmille sekä kuvataiteen korkeakouluopiskelijoille. Näyttelyn keskiössä on teos ja sen potentiaali.

Kyllä-näyttelyn taideteosten materiaalinen kirjo on laaja. Taidemuseon 1. kerroksessa on esillä maalauksia, grafiikkaa, veistoksia, videoita, valokuvia, installaatioita sekä näiden hybridejä, yhteensä yli 50 teosta.

Kyllä sanoo näyttelynä kyllä läsnäololle, yksityiskohdille, kepeydelle, pohdinnalle, ystävyydelle, kauneudelle, keskustelulle ja muutokselle.

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto ry (SKjL) on vuonna 1938 perustettu valtakunnallinen kuvataidealan yhdistysten kattojärjestö. Liittoon kuuluu 53 yhdistystä. SKjL järjestää vuosittain kaksi suurta näyttelyä eri puolilla Suomea. Näyttelytoiminnallaan SKjL edistää kuvataiteen merkitystä, arvostusta ja vaikutusta koko Suomen alueella. Liiton tavoitteena on taiteen monimuotoisuuden ja taiteilijoiden tasavertaisten toimintamahdollisuuksien tukeminen ympäri Suomea. Liiton vuonna 2017 aloittamalla kuraattoriyhteistyöllä edistetään taiteilijoiden ja kuraattorien kohtaamista sekä pyritään tunnistamaan ja poistamaan taidemaailman syrjiviä rakenteita.

Kyllä - SKjL:n vuosinäyttelyn 2017 ovat kuratoineet Eeva Holkeri, Aleksandra Kiskonen, Anna-Kaisa Rastenberger ja Mariliis Rebane. Eeva Holkeri, Aleksandra Kiskonen ja Mariliis Rebane opiskelevat Taideyliopiston Kuvataideakatemian esittämiskäytäntöjen ja kuratoinnin Praxis-maisteriohjelmassa. Anna-Kaisa Rastenberger työskentelee Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa Esittämiskäytäntöjen ja tilallisuuden professorina ja vastaa myös Praxis-maisteriohjelmasta.

Kuraattoritapaaminen: Kyllä - SKjL:n vuosinäyttelyn 2017 kuraattorit ovat tavattavissa Riihimäen taidemuseossa keskiviikkona 25.10.2017 klo 17.00.

Lisätiedot:
Riihimäen taidemuseon intendentti Katja-Vuorinen Parm, katja.vuorinen-parm at riihimaki.fi, p. 019 758 4123
Riihimäen taidemuseon amanuenssi Tanja Pääskynen, tanja.paaskynen at riihimaki.fi, p. 019 758 4125
SKjL puheenjohtaja Minna Kangasmaa, info.skjl at gmail.com, p. 09 8364 9961


Ystävällisin terveisinJenni-Maaria Pekonen
museoassistentti

Riihimäen taidemuseo
Riihimäen kaupungin museot
Temppelikatu 8, 11100 RIIHIMÄKI

jenni-maaria.pekonen at riihimaki.fi<mailto:jenni-maaria.pekonen at riihimaki.fi>

p. 019 758 4127


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta