[Nayttelyposti] Andrea Angionen valokuvia Sinebrychoffin taidemuseossa 21.9.2017−28.1.2018

Eija Pekkanen Eija.Pekkanen at siff.fi
Pe 22.Syys. 09:19:24 EEST 2017


Italialaisen valokuvataiteilija Andrea Angionen näyttelyssä ”Terribilis est locus iste” on esillä kahdeksan suurikokoista teosta. Tavalliset ihmiset ovat näiden dramaattisten valokuvateosten päätähtiä vieden ajatukset 1500–1600-lukujen suuriin mestareihin.

Andrea Angione on syntynyt Toscanan Orbetellossa vuonna 1977. Hän opiskeli dramaturgiaa, ohjaamista ja valokuvausta Grossetossa ja Firenzessä. Valmistumisensa jälkeen hän ohjasi useita lyhytelokuvia. Elokuva-alalla saadut kokemukset innostivat Andrea Angionen digitaalisen valokuvauksen pariin. Hän kehitti omaperäisen esitystavan, jossa voimakkaalla valon käytöllä korostetaan aiheiden asetelmallisuutta ja dramaattista tunnelmaa. Malleinaan Angione käyttää tavallisia ihmisiä.

Hänen ensimmäinen valokuvanäyttelynsä Terribilis est locus iste oli esillä Palazzo Barberinissa Roomassa ja Galleria Permanentessa Milanossa vuonna 2009. Angione haluaa yhdistää klassisen maalaustaiteen nykyajan digitaaliseen valokuvaan ja luoda jotakin ainutlaatuista ja uutta. Näin lopputulos asettuu visuaalisesti maalaustaiteen ja valokuvauksen välimaastoon. Vaikutteet Caravaggion taiteesta ovat teosten pohjalla, mutta sommitelmat kaikkine yksityiskohtineen, valon käyttö ja malleina toimivien henkilöiden ohjaus on Angionen oman luovan työskentelyprosessin tulosta.

Andrea Angionen työskentely on hidasta ja vaatii paljon valmistelutyötä. Tärkeintä on löytää aiheeseen sopivat mallit, asettaa heidät rooleihinsa ja luoda kokonaisuudelle oikeanlainen tunnelma. Näyttelyn nimi on niin ikään huolella valittu. Se löytyy pienen eteläranskalaisen Magdalan Marialle vihityn kirkon portin yläpuolelta, Rennes le Chateau nimisessä kylässä. Suomeksi käännettynä se tarkoittaa ”Tämä on kunnioitusta (tai pelkoa) herättävä paikka”. Raamatusta otettu sitaatti jatkuu suomeksi sanoilla ”Tässä on varmasti Jumalan huone ja Taivaan portti!”. Dramaattiset sanat sopivat Andrea Angionen luonteelle. Sinebrychoffin taidemuseon punaisen kellarin näyttelytila teki taiteilijaan vahvan vaikutuksen. Tilan tunnelma syventää teosten merkitystä ja tuo esille niiden yhtymäkohdat elämän mysteeriin, pyhyyden, kärsimyksen ja kuoleman välillä.


Lisätietoja:
Museonjohtaja Kirsi Eskelinen, p. 0294 500 490, Kirsi.Eskelinen at siff.fi<mailto:Kirsi.Eskelinen at siff.fi>
Intendentti Ira Westergård, p. 0294 500 473, Ira.Westergard at siff.fi<mailto:Ira.Westergard at siff.fi>


Pääsymaksu: 12 / 10 €, alle 18-v. ilmaiseksi. Meillä käy museokortti.
Opastilaukset: ma-pe klo 9–15 p. 0294 500 500, varaukset at kansallisgalleria.fi<mailto:varaukset at kansallisgalleria.fi>
Museo on avoinna: ti, to, pe 11−18, ke 11−20, la, su 10−17, ma suljettu

Yhteystiedot:   Sinebrychoffin taidemuseo, Bulevardi 40, 00120 Helsinki, p. 0294 500 460, www.siff.fi<http://www.siff.fi>Eija Pekkanen
markkinointisuunnittelija ‐ marknadsplanerare ‐ marketing coordinator
Sinebrychoffin taidemuseo ‐ Konstmuseet Sinebrychoff ‐ Sinebrychoff Art Museum
Kansallisgalleria ‐ Finlands Nationalgalleri ‐ Finnish National Gallery
Bulevardi 40, FI‐00120 Helsinki, Finland
+358 294 500 462 / +358 40 590 8807
@sinebrychoffart / www.siff.fi<http://www.siff.fi> / www.fng.fi<http://www.fng.fi>

-
Sinebrychoffin taidemuseo, Ateneumin taidemuseo sekä nykytaiteen museo Kiasma yhdessä ovat Kansallisgalleria.
Konstmuseet Sinebrychoff, tillsammans med Konstmuseet Ateneum och Museet för nutidskonst Kiasma är Nationalgalleriet.
Sinebrychoff Art Museum, together with Ateneum Art Museum, and Museum of Contemporary Art Kiasma constitute the Finnish National Gallery.

- - - - -
Tämä viesti mahdollisine liitteineen saattaa sisältää luottamuksellista tietoa, joka on tarkoitettu vain viestin alkuperäisen vastaanottajan luettavaksi. Jos olet saanut viestin erehdyksessä, ilmoita siitä lähettäjälle vastaamalla tähän viestiin. Tuhoa viesti sen jälkeen säilyttämättä, kopioimatta tai lähettämättä sitä eteenpäin. Kiitos.

Detta e‐postmeddelande tillsammans med eventuella medföljande bilagor är avsett endast för användning av adressaten och kan innehålla information som är privilegierad och konfidentiell. Om du har fått detta e‐postmeddelande av misstag vänligen meddela oss omedelbart via e‐post. Ta därefter bort, radera eller på annat sätt förstör detta e‐postmeddelande omedelbart samt eventuella kopior av det. Tack.

This email, and any files transmitted with it may contain privileged and confidential information, intended only for it’s original recipient(s). If you receive this email by mistake, please inform the sender about it and then delete it. Please do not produce, distribute or retain copies of this email. Thank you.
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta