[Nayttelyposti] Kaksi kuukautta 8. Turku Biennaaliin

Selina Kiiskinen selina.kiiskinen at aboavetusarsnova.fi
To 21.Syys. 15:54:01 EEST 2017


Suomalaisen nykytaiteen keskipisteet löytyvät pian Turusta

8. Turku Biennaali 17.11.2017-8.4.2018
Aboa Vetus & Ars Nova | Galleria Å
www.turkubiennaali.fi<http://www.turkubiennaali.fi>
https://twitter.com/TurkuBiennial

Ajankohtainen ja tämän hetken kiinnostavin suomalainen nykytaide keskittyy tulevana talvena Turkuun, kun 8. Turku Biennaali avautuu Aboa Vetus & Ars Nova -museossa ja Galleria Å:ssa. Järjestyksessä kahdeksanteen Turku Biennaaliin osallistuu 16 Suomessa työskentelevää taiteilijaa. Kaikki teokset saavat näyttelyssä ensiesittelynsä.

Turku Biennaalille ei ole annettu yhtä teemaa, joka olisi ohjannut taiteilijoita. Teoksista voi suoraan lukea, mitkä asiat puhuttavat juuri näitä tekijöitä juuri nyt. Mukana on ajankohtaista ja valpasta yhteiskunnallisten aiheiden tarkastelua, sekä toisaalta syvällistä keskittymistä omiin taiteellisiin metodeihin, työskentelyprosesseihin. Materiaalisuus on vahvasti läsnä monia työtunteja vaatineissa installaatioissa. Mediateoksissa katse on kiinteästi nykyhetkessä, mutta samalla ne avaavat välähdyksiä myös menneeseen ja muistiin. Näyttelyssä on kosketuspintaa kaikille kävijöille.

Näyttelyn taiteilijat Aboa Vetus & Ars Novassa ovat: Anna Estarriola, Teemu Korpela, Riikka Kuoppala, Juha Mäki-Jussila, Pekka Niskanen, Tuula Närhinen, Anssi Pulkkinen, Minna Rainio & Mark Roberts, Päivi Takala, Nora Tapper, Nita Vera ja Hanna Vihriälä.

Aboa Vetus & Ars Novan yhteistyökumppani Turku Biennaalin järjestäjänä on ensimmäistä kertaa Turun Taiteilijaseura, jonka Galleria Å sijaitsee museon naapurikorttelissa. Nelikuisen Turku Biennaalin aikana Galleria Å:ssa nähdään kolmen biennaalitaiteilijan lyhyemmät yksityisnäyttelyt: Minna Suoniemi 17.11.-17.12., Simo Ripatti 22.12.-28.1. ja Reija Meriläinen 2.2.-4.3.

Taideopiskelijoiden laboratorio Omatilassa

Turku Biennaalin yhteydessä Aboa Vetus & Ars Novan Omatila-galleria muuttuu ideoinnin, tekemisen ja analyysin tilaksi. Turun Ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutuksen opiskelijat toteuttavat Omatilaan Kanava -nimisen taidelaboratorion, joka tuottaa tulkintoja, ehdotuksia ja näkökulmia Turku Biennaalin teoksista. Omatila on Biennaalin ajan jatkuvassa prosessissa ja elävä taideteos.

Uutinen museon verkkosivuilla:
http://www.aboavetusarsnova.fi/fi/uutiset/suomalaisen-nykytaiteen-keskipisteet-loytyvat-pian-turusta

--

Aboa Vetus & Ars Nova
Historian ja nykytaiteen museo
Itäinen Rantakatu 4-6
20700 Turku

www.aboavetusarsnova.fi<http://www.aboavetusarsnova.fi/>
facebook.com/aboavetusarsnova<http://www.facebook.com/aboavetusarsnova>
twitter.com/AVANmuseo<https://twitter.com/AVANmuseo>
instagram.com/aboavetusarsnova<https://www.instagram.com/aboavetusarsnova>

Vuosisadan museo -finalisti


Turun Taiteilijaseura ry
Galleria Å
Kaskenkatu 1
20700 Turku

twitter: @TurunT
www.turuntaiteilijaseura.fi<http://www.turuntaiteilijaseura.fi>Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta