[Nayttelyposti] Hotelli- ja ravintolamuseo lanseeraa juomakierrokset

Merja Nummi merja.nummi at hotellijaravintolamuseo.fi
Pe 8.Syys. 09:38:55 EEST 2017


Kulttuuri muuttui juuri astetta maistuvammaksi, sillä Helsingin  Kaapelitehtaalla toimiva Hotelli- ja ravintolamuseo on hankkinut  anniskeluluvat.
 
Pysyvää baaria museoon ei ainakaan toistaiseksi ole tulossa, vaan  alkoholin anniskelu tapahtuu osana opastettuja kierroksia ja tapahtumia.  Juomakierrosten avulla museo voi kertoa suomalaisesta ruoka- ja  juomakulttuurista entistä elämyksellisemmin. “Opastettujen kierrosten  aikana kävijät pääsevät maistamaan asiaankuuluvia juomia: kieltolain  kohdalla juodaan ‘kovaa teetä’ eli teellä laimennettua viinaa,  1970-luvun brittipubissa tummaa alea ja mukana on myös modernimpaa  twistiä”, kuvailee museolehtori Merja Nummi. Jo aiemmin kierroksiin on  voinut yhdistää ruokamaistiaisia. 
Juomakierrosten lisäksi museossa on mahdollista osallistua  cocktailkouluun, jossa opetellaan tekemään klassikkodrinkkejä  baariammattilaisten johdolla. Myöhemmin on tarkoitus laajentaa  anniskelutoimintaa myös osaksi vaihtuvia näyttelyitä. Lisäksi museossa  järjestetään pop-up-illallisia, joihin saa vastedes halutessaan myös  viini- tai olutpaketin. 
Hotelli- ja ravintolamuseon Yhtä juhlaa -yleisökierrokset alkavat  13.9.2017 ja niihin voi ostaa lippuja juomamaistiaisilla tai ilman.  Kierroksella esitellään suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin muutosta  viimeisen sadan vuoden aikana. Liput ovat myynnissä museon kotisivuilla https://www.hotellijaravintolamuseo.fi/ryhmapalvelut/opastukset/tasting-kierrokset/ 
Lisätietoja: 
Antti Tuomola
 Tuottaja, Hotelli- ja ravintolamuseo
 antti.tuomola at hotellijaravintolamuseo.fi
 +358 45 679 8818 
Merja Nummi
 Museolehtori, Hotelli- ja ravintolamuseo
 merja.nummi at hotellijaravintolamuseo.fi
 +358 44 7474106


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta