[Nayttelyposti] Syyslomaohjelmaa Suomen Rautatiemuseossa

Inka Alen inka.alen at rautatiemuseo.fi
Ma 9.Marras. 13:48:31 EEST 2017


LEENA-VETURI JA LÄTTÄHATTU VAUHDISSA SUOMEN RAUTATIEMUSEOSSA SYYSLOMALLA

Syyslomaviikolla 17.–22.10.2017 Suomen Rautatiemuseossa Hyvinkäällä on monenlaista hauskaa puuhaa kaikenikäisille, erityisesti koululaisille ja perheille.

Ohjelmassa on höyryveturi- ja lättähattuajelua, junaradan rakentelua, askartelutyöpaja sekä lautapelejä. Lisäksi voi kokeilla Museobingoa ja Bongaa vaunut ja veturit -vihkoa, joissa pääsee omatoimisesti tutustumaan museon näyttelyyn ja tekemään erilaisia tehtäviä.

Vanhan ajan matkustamisen tunnelmaa voi aistia museon raiteella, jossa liikennöi tiistaina 17.10. Leena-höyryveturi III luokan matkustajavaunun kanssa n. klo 11–14. Lauantaina 21.10. kiskoilla kulkee museon Lättähattu n. klo 11–15. Se kunnostettiin kevään aikana ajokuntoon Hyvinkään konepajalla. Lättähatun kunnostus on ollut osa Rautatiemuseon Suomi 100-hanketta. Liput juniin: 2 €/ henkilö, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi.

Syyslomaviikon aikana voi testata radanrakentamistaitojaan ja kokeilla erilaisia junaleikkejä museon uudella Brio-radalla. Lautapelien pelaamisen lisäksi voi tutustua juna-aiheiseen pop up -näyttelyyn. Taiteilijoina ovat toimineet museon pienemmät ja isommat kävijät, jotka ovat jättäneet piirustuksensa museolle. Askartelutyöpajassa veturitallin päädyssä voi värittää ja askarrella pieniä junia, kuten Lättähattuja.

Museokahvila palvelee asiakkaita molempina ajopäivinä tiistaina ja lauantaina vanhalla asemalla museon puistossa. Tarjolla on virvokkeiden lisäksi pientä syötävää.

Suomen Rautatiemuseo avautuu syyslomalla poikkeuksellisesti jo klo 10. Museo on avoinna 14.10.–22.10. ti–pe klo 10–15 ja la–su klo 10–17. Maanantaisin museo on suljettu.

Kuvia: www.rautatiemuseo.fi/lehdisto
Museon tapahtumat: www.rautatiemuseo.fi/tapahtumat


Lisätietoja:

Inka Alén

Museolehtori - Museum Educator
inka.alen at rautatiemuseo.fi<http://saana.palamaa@rautatiemuseo.fi>
+358 408625244
Suomen Rautatiemuseo - Finnish Railway Museum
Hyvinkäänkatu 9
FI - 05800 Hyvinkää
www.rautatiemuseo.fi<http://www.rautatiemuseo.fi>
-------------------
Suomen Rautatiemuseo on Trafiikki-museo
www.trafiikki.fi<http://www.trafiikki.fi>
webshop.trafiikki.fiLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta