[Nayttelyposti] Syksyn tapahtumia Aboa Vetus & Ars Novassa

Selina Kiiskinen selina.kiiskinen at aboavetusarsnova.fi
Pe 6.Marras. 09:19:41 EEST 2017


Syksyn tapahtumia Aboa Vetus & Ars Novassa

Aboa Vetus & Ars Nova tarjoaa syksyyn paljon mukavaa ohjelmaa ja kuusi kiinnostavaa näyttelyä. Museo on mukana Turun Kirjamessuilla 6.–8.10. Suomen museoliiton osastolla A4, Turun taidemuseon ja Forum Marinumin hyvässä seurassa. Tervetuloa juttelemaan ja voittamaan 8. Turku Biennaali -palkintoja!

Rennosti vapaalle – croquis-kurssi
perjantaisin 6.–27.10. klo 16.30–18.45

Lokakuussa viikonloput voi käynnistää kiireistä vapauttavalla piirustuksella! Neljä kertaa kokoontuvalla kurssilla piirretään nopeita mallipiirroksia. Tavoitteena on pysäyttää ajatukset ja tavoittaa intuitiivisesti mallin kokonaisasento. Piirtäessä ei ehdi tehdä muuta kuin piirtää, koska mallin asennot vaihtuvat nopeassa syklissä.

Kurssi järjestetään Aboa Vetus & Ars Nova -museon tiloissa yhteistyössä Turun suomenkielisen työväenopiston kanssa. Koko kurssille voi osallistua kurssimaksulla tai mukaan voi tulla vain kerraksi museon pääsymaksulla. Katso lisää kurssista suoraan työväenopiston sivuilta: https://opistopalvelut.fi/turku/course.php?l=fi&t=8983#
Vuoden nuori taiteilija 2017 Tiina Pyykkinen kertoo näyttelystään
sunnuntaina 15.10. ja 5.11. klo 12.15

Taidemaalari Tiina Pyykkinen kertoo opastetulla kierroksella näyttelystään ja avaa teosten taustoja. Pyykkinen on taitava materiaalien käyttäjä, jonka maalaukset heijastavat ja välttelevät katsetta.  Niukoilla väreillä, usein vain yhdellä tummalla sävyllä maalatut kuvat peittyvät vernissakerroksiin, jotka muuttavat kuvapinnan ja värien olemuksen. Kierros sisältyy museon pääsylipun hintaan.
LAPSIPERHEIDEN SYYSLOMARIEHA 19.–22.10.2017

Aboa Vetus & Ars Nova kutsuu lapsiperheet museoon Turun syyslomaviikolla 19.–22.10.2017. Luvassa opastettuja kierroksia, kirjailijatapaaminen ja taiteilua työpajassa! M Kitchen & Café tarjoilee herkullisia eväitä ja runsaasta museokaupasta voi ostaa hauskoja tuliaisia kotiin viemisiksi.

Koko perheelle sopivat suomenkieliset opastetut kierrokset:

Lapsena keskiajan Turussa -kierros
to–su klo 11.30 | museon pääsylipulla
Aboa Vetuksen kellareiden ja kujien lomassa tutustutaan lasten elämään Turussa satoja vuosia sitten. Kierroksella kerrotaan, miten keskiajalla asuttiin, mitä syötiin, minkälaisilla leluilla leikittiin ja millaista koulunkäynti oli. Kierros kestää noin 45 minuuttia ja se sisältyy pääsylipun hintaan.

Tutkimusmatka maalauksiin -kierros
to–su klo 13.30 | museon pääsylipulla
Kierroksella tutkitaan taidenäyttelyiden maalauksia ja selvitetään miten ja millaisista materiaaleista ne on tehty. Museon taidepaketin avulla materiaaleja pääsee tunnustelemaan ja jopa haistelemaan. Kierros kestää noin 45 minuuttia ja se sisältyy pääsylipun hintaan.

Turun lasten maailmanhistoria – kirjaesittely ja kirjailijatapaaminen
torstaina 19.10. klo 12–13 | vapaa pääsy
Otso Kortekankaan ja Panu Savolaisen Turun lasten maailmanhistoria on upouusi lastenkirja, joka pursuaa hauskoja ja jännittäviä kertomuksia ja kuvituksia Turun historiasta. Kirjan matka historiaan alkaa kivikaudelta ja kulkee halki vuosisatojen aina tähän päivään saakka. Tervetuloa tapaamaan kirjailijoita ja kuulemaan jännittävästä historiasta! Kirjaa on saatavilla Aboa Vetus & Ars Novan museokaupasta. Tapahtuma on Factory-tilassa, vapaa pääsy.

Askartelupaja
pe–su klo 12–15 | vapaa pääsy
Aboa Vetus & Ars Novan Factory-tilassa pyörii kolmena päivänä avoin työpaja, johon voi piipahtaa museovierailun lomassa. Sanomalehteä rutistamalla, pyörittelemällä, teippaamalla ja maalaamalla saadaan aikaan muotoja, joista syntyy vaikkapa eläimen reisiluu tai villi nykytaiteen teos!

M KITCHEN & CAFÉ
10.11.–16.12. Diener -illalliset M Kitchen & Caféssa: yleisö pääsee näytelmään mukaan ratkomaan murhamysteeriä kolmen ruokalajin à la carte -illallisella. Lisätiedot: https://diener.fi

ABOA VETUS & ARS NOVAN AJANKOHTAISET NÄYTTELYT:

Aboa Vetus – Vanha Turku
Suomen ainoa arkeologinen museo, Aboa Vetus, on maan alta löydetty kaupunginosa, jossa on eletty vuosisatojen ajan. Museoalueella sijaitsee kuuden kivitalon rauniot, joiden välissä kulkee Luostarin jokikatu. Alueen vanhimmat arkeologiset löydöt ovat varhaiskeskiajalta.

Luutarha | Aboa Vetus
Arkeologinen näyttely kertoo eläinten ja ihmisten yhteiselosta menneisyyden Turussa. Tunnistatko luurangot?

Vuoden nuori taiteilija 2017: Tiina Pyykkinen
8.9.–5.11.2017 | Ars Nova 1.krs
Vuoden 2017 nuori taiteilija on taidemaalari Tiina Pyykkinen. Valolla, maalauspintojen heijastuksilla ja aineettomuuden vaikutelmilla on keskeinen osa hänen taiteessaan.

Kokoelman tekijät
10.3.–5.11.2017 | Ars Nova 2.krs
Näyttelyssä tutustutaan taiteilijoihin kokoelman merkkiteosten takana. Esillä on runsaasti teoksia sekä kotimaisilta että kansainvälisiltä taiteilijoilta.

Hyäryllistä (Jouko Korkeasaari, Sari Koski-Vähälä, Heli Kurunsaari): Yritys selventää hämmentävää tilannetta
8.9.−5.11.2017 Takkahuone
Hyäryllistä-taiteilijaryhmän veistosinstallaatio kumpuaa oman aikamme maailmantilanteesta ja globaaleista ongelmista.

Kaisu Koivisto, Liisa Kanerva ja Anu Koponen: Viterbo – Miltä keskiaika näyttää nyt?
18.8.−22.10.2017 | Omatila
Kuvataiteilija Kaisu Koiviston, arkkitehtuurin historian dosentti Liisa Kanervan ja arkkitehtuurin tutkija Anu Koposen toteuttama näyttely tutkii menneisyyden ja nykyisyyden rinnakkaiseloa.
TULOSSA:
8. TURKU BIENNAALI
17.11.2017– 8.4.2018 Aboa Vetus & Ars Nova | Galleria Å
Vieraile nykytaiteen keskipisteissä! 8. Turku Biennaali avaa näkymän suomalaiseen nykytaiteeseen. Mikä taiteilijoita puhuttaa?

Lisätietoja museon tapahtumista:

Museolehtori Janna Jokelalta:
p. 0207 181 637
janna.jokela at aboavetusarsnova.fi<mailto:janna.jokela at aboavetusarsnova.fi>

Museon verkkosivuilta:
http://www.aboavetusarsnova.fi/fi/museossa-tapahtuu


--

Selina Kiiskinen
Tiedottaja-amanuenssi
p. 0207 181 639, 040 576 3839
selina.kiiskinen at aboavetusarsnova.fi<mailto:selina.kiiskinen at aboavetusarsnova.fi>

Aboa Vetus & Ars Nova
Historian ja nykytaiteen museo
Itäinen Rantakatu 4–6
20700 Turku

www.aboavetusarsnova.fi<http://www.aboavetusarsnova.fi/>
facebook.com/aboavetusarsnova<http://www.facebook.com/aboavetusarsnova>
twitter.com/AVANmuseo<https://twitter.com/AVANmuseo>
instagram.com/aboavetusarsnova<https://www.instagram.com/aboavetusarsnova>

Vuosisadan museo -finalistiLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta