[Nayttelyposti] Näyttely Romanovin hallitsijasuvusta ja rautateistä

Inka Alen inka.alen at rautatiemuseo.fi
Ma 20.Loka. 15:52:14 EET 2017


VENÄJÄN KEISARIT JA RAUTATIET -NÄYTTELY

Venäjällä juhlittiin lokakuussa rautateiden 180-vuotisjuhlia. Ensimmäinen rautatie, Pietarista Tsarskoje Seloon, avattiin keisarin käskystä yleiselle liikenteelle 30.10.1837.

Venäjän ensimmäinen rautatie oli lähinnä huvimatkoja varten, mutta keisari näki nopeasti rautateiden mahdollisuudet Venäjän kehittämisessä ja niinpä seuraava rata suunniteltiin talouden ja hallinnon näkökulmasta. Myös Suomi Venäjän suuriruhtinaskuntana sai vuonna 1862 ensimmäisen rautatiensä.

Keisarit käyttivät usein junaa matkustamiseen, myös Suomessa. Erillisten rataverkkojen takia Suomessa oli keisarin matkoja varten oma keisarillinen junansa. Tämän junan kolme vaunua ovat ainoat säilyneet Venäjän keisarilliset vaunut maailmassa ja ne ovat näytteillä Suomen Rautatiemuseossa.

Suomen Rautatiemuseo Hyvinkäällä ja upouusi Venäjän Rautatiemuseo Pietarissa ovat tehneet yhteistyössä näyttelyn Helsingin päärautatieasemalle ja Suomen asemalle Pietariin. Näyttely kertoo keisariajan rautatiepolitiikasta ja -rakentamisesta sekä keisarien matkoista sekä Venäjällä että Suomessa.

Romanovit ja rautatiet -näyttely on esillä Helsingissä päärautatieaseman lippuhallissa 15.11.–15.12.2017 ja samaan aikaan Pietarissa. Se on mahdollista nähdä loppiaisesta lähtien myös Suomen Rautatiemuseossa Hyvinkäällä.
Näyttely on toteutettu yhteistyössä VR:n ja Venäjän Rautateiden kanssa.

Lisätiedot: Näyttelypäällikkö Marina Bergström, Suomen Rautatiemuseo, p. 040 862 5240, marina.bergstrom at rautatiemuseo.fi


Terveisin

Inka Alén

Museolehtori - Museum Educator
inka.alen at rautatiemuseo.fi<http://saana.palamaa@rautatiemuseo.fi>
+358 408625244
Suomen Rautatiemuseo - Finnish Railway Museum
Hyvinkäänkatu 9
FI - 05800 Hyvinkää
www.rautatiemuseo.fi<http://www.rautatiemuseo.fi>
-------------------
Suomen Rautatiemuseo on Trafiikki-museo
www.trafiikki.fi<http://www.trafiikki.fi>
webshop.trafiikki.fiLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta