[Nayttelyposti] Designarkiston Design is thinking -verkkonäyttely on avautunut yleisölle

Sari Muinonen sari.muinonen at elka.fi
To 16.Loka. 09:51:08 EET 2017


Suomalaiset huippugraafikot - Loiri, Piippo ja Ruuhinen - esillä Designarkiston verkkonäyttelyssä


Designarkiston tuottama Design is thinking -verkkonäyttely on avautunut yleisölle osoitteessa www.designisthinking.fi<http://www.designisthinking.fi/>. Ainutlaatuinen yhteisnäyttely on koonnut suomalaisen graafisen suunnittelun kansainvälisesti menestyneiden huippunimien suunnittelutyöt yhteen.  Pekka Loiri, Kari Piippo ja Erkki Ruuhinen ovat itse valinneet näyttelyyn omasta tuotannostaan heille merkityksellisiä töitä, ja kertovat niiden taustalla vaikuttavasta ajattelusta ja suunnittelutöiden syntyprosessista. Näiden kertomusten avulla työt avautuvat katsojille aivan uudella tavalla.

Näyttelyssä on esillä aineistoa, joiden tausta-ajattelua ei ole koskaan esitelty julkisesti. Esimerkiksi emeritustaitelijaprofessori Erkki Ruuhinen avaa näyttelyssä Jyväskylän ammattiopiston ja aikuisopiston visuaalisen kuvan uudistusprojektin keskeiset muistiot. Ne valottavat, mitä yrityskuvamuotoilu todella on. "Yrityskuvamuotoilu ei ole vain logon suunnittelua, vaan jotain aivan muuta. Se on yrityksen tuotteisiin ja palveluihin, sekä ongelmiin ja mahdollisuuksiin perehtymistä, ratkaisumallien luomista, muistioiden kirjoittamista, esittelyä ja puhumista - eli yritysjohdon konsultointia ja projektin ohjaamista", kertoo Ruuhinen.

Design is thinking -verkkonäyttely on osa Designarkiston tavoitetta avata luovan työn taustoja suurelle yleisölle, ja siten tuoda muotoilua lähemmäksi tavallista ihmistä. "Ihmisiä kiinnostaa suunnittelijoiden kertomat tarinat, sillä ne tekevät muotoilusta ymmärrettävää, inhimillistä ja lähestyttävää", kuvaa näyttelyn sisällön suunnittelusta vastannut Sari Muinonen Designarkistosta.


Lisätietoja:
Sari Muinonen/ Designarkisto
Puh. 044 321 3424
sari.muinonen at elka.fi<mailto:sari.muinonen at elka.fi>

Designarkisto on suomalaisen muotoilun ja suunnittelun valtakunnallinen erikoisarkisto. Designarkisto kerää ja säilyttää pysyvästi suomalaiseen muotoiluun ja suunnitteluun liittyviä asiakirjoja ja esineitä, ja tarjoaa kaikille muotoilusta kiinnostuneille mahdollisuuden näiden aineistojen tutkimiseen.

Designarkisto/ Suomen Elinkeinoelämän Keskusarkisto
Tutkijantie 7
50100 Mikkeli
designarkisto at elka.fi<mailto:designarkisto at elka.fi>

www.elka.fi/designarkisto<http://www.elka.fi/designarkisto>
www.facebook.com/designarkisto<http://www.facebook.com/designarkisto>
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta