[Nayttelyposti] Näyttely Historian museo -hankkeesta ja sen yhteisöllisestä valmisteluprosessista Brinkkalan galleriassa

Lähdeniemi Hanna-Sanni hanna-sanni.lahdeniemi at turku.fi
To 16.Loka. 07:47:33 EET 2017


Unelmien museo - Historian museo
Näyttely Historian museo -hankkeesta ja sen yhteisöllisestä valmisteluprosessista Brinkkalan galleriassa 17.-30.12.2017

Historian museo -hankkeen valmistelua on alusta alkaen tehty yhdessä turkulaisten kanssa Unelmien museo -nimikkeen alla. Näyttely esittelee vuodesta 2014 alkaen jatkunutta Unelmien museo -projektia, jossa tavoitteena on ollut haastaa kaupunkilaiset ajattelemaan museoita uudella tavalla kysymällä heiltä, mikä olisi heidän unelmien museo, mitä siellä olisi esillä ja mitä siellä voisi tehdä.

Unelmien museo -työpajoja on järjestetty vuosien 2014-2016 aikana mm. tapahtumissa, kouluissa ja osallisuusfoorumeissa ja kaupunginosaviikoilla. Keväällä 2017 Unelmien museo -toimintaa toteutettiin Turun keskustassa sijainneessa Kansalaistilassa, jonka ohjelmiston toteuttamiseen osallistui suuri määrä eri yhteisöjä ja järjestöjä. Yhdessä tekemällä toteutettiin Suomi100 -juhlavuoden "Yhdessä" -teemaa. Kesäksi toiminta muutti muotoaan ja siirtyi Konttiin Turun kauppatorille. Kontissa kaupunkilaisilta tiedusteltiin mm. minkälaista yleisötoimintaa ja palveluja he haluaisivat Historian museoon.

Koko Unelmien museo -projektin aikana kerättyä materiaalia ja ideoita on hyödynnetty Historian museon valmisteluprosessissa. Näyttely luo myös katsauksen tulevaan; Historian museon jatkovalmisteluissa ja toteutuksessa on keskeistä yhdessä tekeminen ja vuorovaikutus kaupunkilaisten ja eri yhteisöjen kanssa.

Historian museon tavoitteena on uudistaa käsityksiä siitä, mitä kaikkea museo voi olla. Näyttelyssä on mahdollisuus antaa oma näkemyksensä asiasta osallistumalla Historian museo -aiheiseen kyselyyn sekä lähettämällä postikortilla terveiset suunnittelutyöryhmälle.

Lisätiedot
Pia Hovi-Assad, vuorovaikutussuunnittelija
puh. 040 638 6924, pia.hovi-assad at turku.fi
Turun Museokeskus, Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Galleria Harmaa, Vanhan Raatihuoneen galleria ja Brinkkalan galleria sijaitsevat Vanhalla Raatihuoneella, Vanha Suurtori 3-5, 20500 Turku. Galleriat ovat avoinna ti-su klo 10-18. Gallerioihin on vapaa pääsy.Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta