[Nayttelyposti] Madame B luku- ja katselupiiri yhdistää nykytaiteen, klassikkokirjallisuuden sekä kirjallisuusterapian

Selina Kiiskinen selina.kiiskinen at aboavetusarsnova.fi
Ti 21.Maalis. 09:04:50 EET 2017


Madame B -luku ja katselupiiri
Aboa Vetus & Ars Nova -museolla 26.3., 23.4. ja 21.5.

Aboa Vetus & Ars Nova -museolla alkaa tulevana sunnuntaina 26.3. kiinnostava luku- ja katselupiiri, joka yhdistää ranskalaisen kirjallisuuden klassikon, nykytaiteen sekä kirjallisuusterapian.

Lukupiiri liittyy museossa esillä olevaan moniosaiseen mediainstallaatioon Madame B. Emotionaalisen kapitalismin tutkimuksia (2014), joka on nykyaikaan sijoittuva uudelleentulkinta Gustave Flaubertin klassikkoromaanista Rouva Bovary (1957). Alankomaalaisen Mieke Balin ja englantilaisen Michelle Williams Gamakerin videoteos tutkii Emma B:n tarinan kautta romanttisen rakkauden kaipuuta ja tuhoisaa kulutushysteriaa.

Lukupiirin tapaamisissa katsotaan Madame B -teoksen videoita ja keskustellaan romaanin ja installaation teemoista sekä yhtymäkohdista. Keskustelua luotsaa ranskalaiseen kirjallisuuteen erikoistunut kirjallisuustieteilijä ja kirjallisuusterapeutti Päivi Kosonen. Painopiste on osallistujien omissa katselu- ja lukukokemuksissa. Piiriin voi osallistua, vaikka ei olisi lukenut kirjaa. Kirjan lukeminen ennalta tai piirin myötä voi kuitenkin rikastaa katselukokemuksia ja keskustelua.

Madame B luku- ja katselupiiri kokoontuu museolla kolme kertaa kevään 2017 aikana, sunnuntaisin klo 13–15. Tapaamisten teemoja ovat: tyttövuodet ja unelmat (su 26.3.), ikävystyminen ja intohimo (su 23.4.) sekä tyhjyyden kuristus ja vapaus (su 21.5.).

Ennakkoilmoittautumista toivotaan museolehtorille osoitteeseen maria.granlund at aboavetusarsnova.fi tai numeroon 0207 181 637. Osallistumismaksu on 10 €, mikä kattaa kaikkiin kolmeen tapaamiseen osallistumisen sekä keskustelutilaisuuden kahvitarjoilun.

Videoteoksessa puhutaan ranskaa, suomea, englantia ja ruotsia. Teos on tekstitetty suomeksi ja englanniksi. Madame B. Emotionaalisen kapitalismin tutkimuksia on esillä Aboa Vetus & Ars Novassa 10.3.–28.5.2017.

Lisätietoa näyttelystä Aboa Vetus & Ars Novan verkkosivulla:
http://www.aboavetusarsnova.fi/fi/nayttelyt/mieke-bal-michelle-williams-gamaker-madame-b-emotionaalisen-kapitalismin-tutkimuksia

Lisätietoa näyttelystä Mieke Balin verkkosivuilla:
http://www.miekebal.org/artworks/exhibitions/madame-b/museum-aboa-ventus-ars-nova-turku-finland/


--

Selina Kiiskinen
Tiedottaja-amanuenssi
p. 0207 181 639, 040 576 3839
selina.kiiskinen at aboavetusarsnova.fi

Aboa Vetus & Ars Nova
Historian ja nykytaiteen museo
Itäinen Rantakatu 4–6
20700 Turku

www.aboavetusarsnova.fi
www.facebook.com/aboavetusarsnova
https://twitter.com/AVANmuseoLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta