[Nayttelyposti] sata vuotta hyvinkääläisiä kuunnelmat

Mustajärvi Sari Sari.Mustajarvi at HYVINKAA.FI
Ma 20.Maalis. 11:19:39 EET 2017Kuunnelmia Hyvinkään historiasta


Suomen ja Hyvinkään satavuotisjuhlien kunniaksi Hyvinkään kaupunginmuseolla ryhdyttiin tekemään museotyötä vähän eri tavalla kuin ennen. Historian tapahtumissa haluttiin päästä pintaa syvemmälle ja löytää se kadonnut aika, joka ei koskaan palaa. Työkaluksi museo valitsi kuunnelman.

Kuunnelmien toteutuksessa apuna olivat ammattilaiset. Ääninäyttelijät ja tuotanto ovat Media Vuohen käsialaa, mutta tarinoiden ideat ja sisällöt ovat museon käsialaa. Sata vuotta hyvinkääläisiä -kuunnelmat julkaistaan 20.3.2017 internetissä osoitteessa www.tarinasoitin.fi/hyvinkaa100<http://www.tarinasoitin.fi/hyvinkaa100>.

Sata vuotta hyvinkääläisiä -kuunnelmat vievät kuulijansa pienten hetkien kautta isojen tunteiden äärelle. Kuunnelmien pääroolissa ovat eri aikakausien ihmiset, jotka kertovat omasta arjestaan. Kuunnelmissa pääsee tutustumaan pienen asemapaikkakunnan perustamiseen, työläisnaisen elämään, sota-aikaan lasten silmin, Hyvinkään nousuun, nuoreen rakkauteen ja Hyvinkään uuden brändin luomiseen.

Hyvinkään satavuotinen historia on Suomen historia pienoiskoossa. Juuri siksi paikkakunnan tarinat sopivat maamme historian tapahtumien, tunteiden ja mentaliteettien kertomiseen. Kuunnelmien tarkoituksena on kokemuksellisesti ja elämyksellisesti tulkita ja avata pienten elämänmakuisten tarinoiden kautta paikkakunnan ja Suomen historiaa tavallisen ihmisen näkökulmasta.

Sata vuotta hyvinkääläisiä -kuunnelmien toteutus on suunniteltu mobiililaitteille ja siinä on käytössä Seinätön museo -sovellus. Pienet tarinat Hyvinkään historiasta liittyvät kaupunginmuseon juhlavuoden näyttelyyn, joka aukeaa 24.8.2017. Hyvinkään ja Suomen satavuotisjuhlien kunniaksi Seinätön museo-sovellukseen on avautunut paljon aineistoa. Sieltä löytyy hyvinkääläisten lukiolaisten tuottamaa aineistoa Hyvinkäästä, lyhyet aikaikkunat paikkakunnan historiaan. Hyvinkään kaupunginmuseon mobiilisovelluksen sisällöt täydentyvät vielä kevään aikana, kun toukokuussa julkaistaan Historiaa nykymaisemassa -opaskartta.Tulossa:

23.8.2017 klo 17 Hyvinkään kaupungintalo
Hyvät, pahat ja hyvinkääläiset. Hyvinkään seudun historia -kirjan julkaisu. Kirjan kirjoittaja FT Anu Lahtinen.
24.8. - 30.12.2017
Hyvinkää 100 -juhlanäyttely. Näyttelytila Villan Voimala, Kauppakeskus Willa ja ulkoilmanäyttely Hyvinkään keskustassa.www.tarinasoitin.fi/hyvinkaa100<http://www.tarinasoitin.fi/hyvinkaa100>

Lisätietoja:
Ragni Reichardt, tutkija, Hyvinkään kaupunginmuseo, puh. 040 184 79 46
Susanna Eskola, intendentti, Hyvinkään kaupunginmuseo, puh. 040 709 5578

Hyvinkään kaupunginmuseo,
Villan Voimala, Villatehdas, O-rappu,
Kankurinkatu 4-6, Hyvinkää.
kaupunginmuseo at hyvinkaa.fi<mailto:kaupunginmuseo at hyvinkaa.fi>
www.hyvinkaa.fi/kaupunginmuseo<http://www.hyvinkaa.fi/kaupunginmuseo>

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta