[Nayttelyposti] Käytävien kätköistä -taidenäyttely Uudessakaupungissa

Mari Jalava mari.jalava at uusikaupunki.fi
Pe 10.Maalis. 10:18:46 EET 2017


Kokoelmien kätköistä näyttely avautui Uudessakaupungissa

 
Kulttuurikeskus Crusellin Liljelund-hallissa on avautunut näyttely Käytävien kätköistä. Taidenäyttelyssä esitellään Uudenkaupungin kaupungin taidekokoelmista uusikaupunkilaisten taiteilijoiden töitä. Näyttely on osa Uudenkaupungin 400-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

 
 

Näyttelyyn on koottu kaikkiaan 80 teosta noin kahdeltakymmeneltä joskus Uudessakaupungissa asuneelta taiteilijalta. Teokset ovat normaalisti sijoitettuna kaupungin eri toimipisteisiin, kirjastoihin, kouluihin ja toimistotiloihin.

 

Vanhimmat näyttelyn teoksista ovat 1920-luvulta ja uusimmat viime vuodelta. Esillä on myös sellaisten taiteilijoiden töitä, joita harvemmin on enää nähty näyttelyissä Uudessakaupungissa, jossa ei omaa taidemuseota ole. Tällaisia taiteilijoita ovat mm 1800-luvun lopulla Uudessakaupungissa syntyneet Jon Oskar Esti, Alvar Lind (myöh. Outakka), Max Salmi, Lauri Nila ja Lauri Koskinen. 1900-luvun taiteilijoista esillä on mm. Reino Harstin, Keijo Liimataisen, Valto Vaalikiven, Raija Nokkalan ja Raimo Aarraksen töitä. Käytävien kätköistä –näyttelyn on koonnut Uudenkaupungin museo ja se on avoinna 20.4. saakka ti-pe 10-17 ja su 12-16. Kulttuurikeskus Cruselli, Kullervontie 11A, Uusikaupunki

 
uusikaupunki.fi/kulttuuri

....................................................... 
Mari Jalava 
Museonjohtaja 
Uudenkaupungin museo 
Myllykatu 10 
23500 UUSIKAUPUNKI   
0500 718557 
mari.jalava at uusikaupunki.fi

www.uudenkaupunginmuseo.fi

www.facebook.com/uudenkaupunginmuseo

Twitter:@MuseoUki

Instagram: uudenkaupunginmuseo

 


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta