[Nayttelyposti] Come to Finland -näyttely on retki Suomi-brändin historiaan

Häkkinen, Sari sari.hakkinen at museovirasto.fi
Ti 24.Tammi. 08:03:23 EET 2017


Come to Finland -näyttely on retki Suomi-brändin historiaan

Kansallismuseossa 17.2. avautuva Come to Finland – Riemuhuuto paratiisista -näyttely kertoo, miten Suomea markkinoitiin maailmalla ennen ja jälkeen itsenäistymisen. Matkailujulisteet ja iskulauseet loivat kuvaa paratiisista, jossa saattoi kokea koskemattoman luonnon lumoa mutta myös tutustua Suomen edistykselliseen, kansainväliseen ja avoimeen yhteiskuntaan.

Matkailujulisteet olivat menneiden vuosikymmenien internet, joiden avulla viestiä välitettiin kaikkialle maailmaan. Seikkailunhaluisia eurooppalaisia ja amerikkalaisia houkuteltiin kokemaan jotakin uutta ja ennennäkemätöntä kaukaisessa Suomessa kauniiden kuvien ja houkuttelevien iskulauseiden avulla.

Come to Finland -näyttely tutustuttaa meidät tunnettujen taiteilijoiden lisäksi lukuisiin vähemmän tunnettuihin julistetaiteilijoihin ja heidän panokseensa Suomen viemiseksi maailmankartalle. Julisteiden rinnalle on Kansallismuseon kokoelmista tuotu matkustamiseen liittyvää esineistöä ja matkamuistoja. Antavatko ne meille häivähdyksen tapahtumasta tai paikasta, josta joskus kuulimme tai jossa joskus vierailimme?

Näyttelyssä on esillä noin 100 vintage-julistetta, jotka kaikki ovat autenttisia alkuperäispainoksia. Lisäksi esillä on tämän päivän graafikoiden ja taiteilijoiden tätä näyttelyä varten toteuttamia julisteita – kuvia siitä, miten he tämän päivän Suomen näkevät ja kokevat. Kokonaisuuteen liittyy myös suurelle yleisölle suunnattu julistekilpailu, jonka parhaat työt ovat niin ikään esillä näyttelyssä.

Come to Finland -näyttely avaa Kansallismuseon Suomi 100 -juhlavuoden. Vuoden aikana museon näyttelyiden teemana on tarkastella suomalaisuutta ja Suomen historiaa uusista ja yllättävistäkin näkökulmista.

Lisätietoja:
markkinointijohtaja Jonna Heliskoski, Kansallismuseo, jonna.heliskoski at kansallismuseo.fi, puh. 0295 33 6342
näyttelyamanuenssi Aino-Maija Kaila, Kansallismuseo, aino-maija.kaila at kansallismuseo.fi, puh. 0295 33 6362
poster hunter Magnus Londen, Come to Finland Publishing, magnus.londen at cometofinland.fi, puh. 044 378 8448


Come to Finland
Riemuhuuto paratiisista!
Avoinna 17.2.–28.5.2017 ti–su klo 11–18.
Liput 10 / 7 €, alle 18-vuotiaille vapaa pääsy.
kansallismuseo.fi
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta