[Nayttelyposti] Twiittejä tulevaisuuteen -tilaisuus Oulussa osana Ateneumin näyttelyä

Anna Kari Anna.Kari at ateneum.fi
Pe 18.Elo. 11:31:43 EEST 2017


TWIITTEJÄ TULEVAISUUTEEN -TILAISUUS OULUSSA OSANA ATENEUMIN NÄYTTELYÄ


Kansallisgalleria/Ateneumin taidemuseo ja tulevaisuustalo Sitra järjestävät Twiittejä tulevaisuuteen -tilaisuuden Oulussa Tiedekeskus Tietomaassa perjantaina 8. syyskuuta 2017. Oulun tilaisuuden teemana on Taidetta, tunteita, teknologiaa. Iltatilaisuuden keskusteluun osallistuvat muusikko ja kirjailija Kauko Röyhkä, kansanedustaja Hanna Sarkkinen sekä toimitusjohtaja ja tunneluennoitsija Camilla Tuominen. Tilaisuus on osa Oulun taidemuseossa esillä olevan Suomen taiteen tarina – Ateneumin kiertävä kokoelma -näyttelyn ohjelmaa.


ATENEUMIN JA SITRAN JÄRJESTÄMÄSSÄ TILAISUUDESSA KESKUSTELLAAN SUOMALAISISTA TAIDEKUVISTA


Ateneum ja Sitra metsästävät yhteisiä arvoja kaikkiaan kolmella paikkakunnalla vuoden 2017 aikana. Tilaisuuksissa keskustellaan Suomen tulevaisuudesta Ateneumin historiallisten taidekuvien avulla. Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuonna on tilaisuus pysähtyä pohtimaan, millaiset kuvat yhdistävät tai erottavat suomalaisia? Minkälaisia viestejä kerromme itse tuleville sukupolville? Ponnahduslautana keskustelulle toimivat Ateneumin taidemuseon kokoelmiin kuuluvien teosten teemat ja niiden herättämät tunnot menneestä, nykyisyydestä ja tulevasta. Myös tulevaisuustalo Sitra täyttää tänä vuonna 50 vuotta.


Tilaisuus sisältää nuorille ja senioreille suunnatun työpajan sekä kaikille avoimen keskustelutilaisuuden klo 17–18.30. Työpajoihin osallistujat kutsutaan erikseen. Iltatilaisuuteen on vapaa pääsy. Osallistu keskusteluun hashtagilla #tulevaisuuskuvia.


Suomen taiteen tarina – Ateneumin kiertävä kokoelma -näyttely on esillä Oulun taidemuseossa 17. syyskuuta asti. Ateneumin taidemuseon kokoelmasta koottu näyttely on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Ennen Oulua näyttely on nähty Rovaniemen taidemuseossa ja Oulun jälkeen se jatkaa Kuopion taidemuseoon. Kuopion taidemuseon Twiittejä tulevaisuuteen -tilaisuus pidetään keskiviikkona 29. marraskuuta 2017.


Twiittejä tulevaisuuteen – taidetta, tunteita, teknologiaa

Keskustelutilaisuus klo 17–18.30

Tiedekeskus Tietomaa, Nahkatehtaankatu 6, Oulu

Keskustelemassa muusikko ja kirjailija Kauko Röyhkä, kansanedustaja Hanna Sarkkinen sekä toimitusjohtaja ja tunneluennoitsija Camilla Tuominen.

Vapaa pääsy!


Lisätietoja tapahtumasta

Oulun taidemuseo: www.ouka.fi/oulu/luuppi/suomen-taiteen-tarina

Ateneumin taidemuseo: www.ateneum.fi/nayttelyt/suomen-taiteen-tarina-ateneumin-kiertava-kokoelma


Lisätiedot: Tiedottaja Anna Kari, Ateneumin taidemuseo, p. 040 717 8185, anna.kari at ateneum.fiLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta