[Nayttelyposti] Slow Art Day Aboa Vetus & Ars Novassa lauantaina 8.4.

Selina Kiiskinen selina.kiiskinen at aboavetusarsnova.fi
Ti 4.Huhti. 12:26:40 EEST 2017


Taidetta hitaasti ja hartaudella!

Aboa Vetus & Ars Nova ottaa osaa kansainväliseen Slow Art Day -tapahtumaan lauantaina 8.4, jonka tiimoilta kannustamme kävijöitä erityisen kiireettömään museokäyntiin. Hitaan taiteen päivänä on tarkoitus katsoa taidetta ajan kanssa, syventyä teoksiin ja niiden herättämiin ajatuksiin sekä tuntemuksiin.

Slow Art Day on loistava tilaisuus ottaa haltuun museon ensimmäisen kerroksen täyttävä 19-osainen mediainstallaatio Madame B. Emotionaalisen kapitalismin tutkimuksia. Videoteoksen kokonaiskesto on kaiken kaikkiaan noin kaksi tuntia.

Alankomaalaisen Mieke Balin ja englantilaisen Michelle Williams Gamakerin videoteos on nykyaikaan sijoittuva uudelleentulkinta Gustave Flaubertin klassikkoromaanista Rouva Bovary (1957). Teos tutkii Emma B:n tarinan kautta romanttisen rakkauden kaipuuta ja tuhoisaa kulutushysteriaa.

Ohjattu hitaan taiteen istunto

Lauantaina klo 12-13 on myös mahdollisuus osallistua ohjattuun hitaan taiteen istuntoon, jonka aikana syvennytään Kokoelman tekijät -näyttelyn teoksiin. Istunnossa sovelletaan Visual Thinking Strategies -menetelmää, joka sopii kaikille museokävijöille. VTS-menetelmän mukaisesti taideteoksia tutkimalla jokainen voi löytää taiteesta omia ainutlaatuisia näkökulmiaan: oikeita tai vääriä vastauksia ei ole!

Istunto sisältyy museon pääsymaksun hintaan ja siihen otetaan mukaan rajattu määrä osallistujia. Ennakkoilmoittautuminen museolehtori Maria Granlundille puhelimitse 0207 181 637 tai sähköpostilla maria.granlund at aboavetusarsnova.fi<mailto:maria.granlund at aboavetusarsnova.fi>.
Uutinen museon verkkosivuilla:
http://www.aboavetusarsnova.fi/fi/uutiset/slow-art-day-lauantaina-842017


--

Selina Kiiskinen
Tiedottaja-amanuenssi
p. 0207 181 639, 040 576 3839
selina.kiiskinen at aboavetusarsnova.fi

Aboa Vetus & Ars Nova
Historian ja nykytaiteen museo
Itäinen Rantakatu 4-6
20700 Turku

www.aboavetusarsnova.fi<http://www.aboavetusarsnova.fi>
facebook.com/aboavetusarsnova<http://www.facebook.com/aboavetusarsnova>
twitter.com/AVANmuseo<https://twitter.com/AVANmuseo>
instagram.com/aboavetusarsnova<https://www.instagram.com/aboavetusarsnova>

Paras museokokemus ikinä!Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta