[Nayttelyposti] Pienten sankareiden aikamatka -hankkeen kuvaukset Suomen Rautatiemuseolla 8.-9.10.2016

Saana Palamaa saana.palamaa at rautatiemuseo.fi
Pe 30.Syys. 12:32:47 EEST 2016


Tiedote 30.9.2016

    Pienten sankareiden aikamatka -kuvaukset Suomen Rautatiemuseolla

Suomen sota-ajan historia tulee eläväksi, kun Suomen Rautatiemuseossa Hyvinkäällä järjestetään viikonloppuna 8.-9.10.2016 Pienten sankareiden aikamatka -hankkeen kuvaukset. Pienten sankareiden aikamatkassa valokuvaaja Carmen Tomas taidevalokuvaa nykyajan lapsia pikkulottina, evakkolapsina ja sotalapsina. Hanke on osa Valtioneuvoston kanslian koordinoimaa Suomi 100 -ohjelmaa, jolla juhlistetaan vuonna 2017 Suomen satavuotista itsenäisyyttä.

Lauantaina 8.10. kuvausaiheena ovat Karjalan ja Lapin evakkolapset sekä muonitus-pikkulotat. Sunnuntaina 9.10. aiheena ovat Ruotsiin turvaan lähetetyt sotalapset ja saattajina toimineet lotat ja pikkulotat. Kuvaukset järjestetään molempina päivinä
klo 12-17. Kuvausaikoja on rajoitettu määrä, joten suosittelemme ennakkoilmoittautumista kuvaukseen. Ilmoittautuminen kuvauksiin ja lisätiedot valokuvaaja Carmen Tomas, carmentomasmartinez at gmail.com, p. 044 300 4402. Rooliasut ja rekvisiitan saa lainaksi paikan päällä. Kuvien hinta on 10 EUR/kpl, ja maksutapa on käteinen. Suomen Rautatiemuseoon on kuvauspäivinä voimassa normaalit sisäänpääsymaksut.

Parhaat kuvat julkaistaan lisäksi vanhempien luvalla vuonna 2017 ilmestyvässä tarinakuvakirjassa. Kirjan tarinat perustuvat entisten evakkolasten, sotalasten ja pikkulottien haastatteluihin. Yhdessä koottuna tarinat ja kuvat sitovat yhteen niin useita sukupolvia kuin eri kulttuureita ja tarjoavat muualta Suomeen tulleille sekä mahdollisuuden oppia suomalaisuudesta että kertoa omasta kulttuuristaan. Kirjaa tullaan käyttämään juhlavuonna ja tulevaisuudessa mm. vanhainkodeissa, kirjastoissa, päiväkodeissa, kouluissa ja pakolaisten vastaanottokeskuksissa.

Tutustu Pienten sankareiden aikamatka -hankkeeseen: http://suomifinland100.fi/project/pienten-sankareiden-aikamatka

Suomen Rautatiemuseo tapahtumat: www.<http://www.rautatiemuseo.fi/tapahtumat>rautatiemuseo.fi/tapahtumat<http://www.rautatiemuseo.fi/tapahtumat>
<http://suomifinland100.fi/project/pienten-sankareiden-aikamatka>


Ystävällisin terveisin,
Saana Palamaa

vs. Museolehtori - Museum Educator
saana.palamaa at rautatiemuseo.fi<mailto:inka.alen at rautatiemuseo.fi>
+358 408625244
Suomen Rautatiemuseo - Finnish Railway Museum
Hyvinkäänkatu 9
FI - 05800 Hyvinkää
www.rautatiemuseo.fi<http://www.rautatiemuseo.fi>
-------------------
Suomen Rautatiemuseo on Trafiikki-museo
www.trafiikki.fi<http://www.trafiikki.fi>
webshop.trafiikki.fi


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta