[Nayttelyposti] Seitsemän jättiläistä Kuopion taidemuseossa

Louni Marja marja.louni at kuopio.fi
Ma 26.Syys. 09:00:32 EEST 2016


Seitsemän jättiläistä
23.9.2016-28.1.2017

Näyttelyn keskiössä ovat taiteilijat, joita varten muu näyttelyprosessiin osallistuva koneisto on olemassa. Kuraattori, kuvanveistäjä Villu Jaanisoo, yhdistää seitsemän Kuopion Kuvataiteilijat ry. Ars Liberan taiteilijaa ja antaa tilaa heidän yksilöllisyydelleen.

Kuvanveistäjä Antti Immonen asettaa teoksensa ja itsensä ihmiskunnan jatkumoon, osaksi maailmankaikkeuden kiertokulkua. Timo Kokon teokset pohtivat installaation ja veistoksen olemusta materiaalien, materiaalittomuuden, tilan ja havainnoinnin kautta. Sami Korkiakosken ja Seppo Kääriäisen maalauksissa on läsnä intohimo maalaamiseen, viivaan ja väriin. Ulla-Mari Lindströmin Luonnontaiteellinen kokoelma kyseenalaistaa käsityksemme luonnosta ja lajeista sekä siitä mikä on mahdollista tai mahdotonta. Tiina Tanskasen neulanreikäkameralla toteutetuissa teoksissa käsitellään taiteilijan suhdetta metsään, joka on hänelle samanaikaisesti houkutteleva ja rauhoittava, mutta myös vieras ja pelottava. Johanna Väisäsen Austin Minin runkoon rakennetulla mediainstallaatiolla ajetaan Mazzano Romanosta Trevignanoon pitkin Italian maaseutua etsimässä kotia, onnea ja kauneutta.

Kuraattoripäivä la 29.10. klo 13-18
Auditorio, Piispankatu 8
Kuraattorit Veikko Halmetoja, Jussi Koitela ja Laura Köönikkä kertovat työstään kaikille aiheesta kiinnostuneille. Maksuton.

Piirrä taiteen kanssa la 19.11. klo 12-15
Taiteilija Emma Fältin ohjaamana heittäydytään dialogiin Seitsemän jättiläistä -näyttelyn kanssa ja tutkitaan piirretyn viivan mahdollisuuksia. Työpaja on maksuton ja soveltuu yli 12-vuotiaille. Ilmoittautuminen: 017 182 633

Seitsemän jättiläistä ja pikkuihmisiä
Taiteilija Anna Raatikaisen työpaja perhepäivä-
hoitoryhmille. Lähtökohtana on taiteen kokeminen yhdessä ihmetellen. Päivä sovitaan ryhmien kanssa. Maksuton. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: anna.loviisa at luukku.com<mailto:anna.loviisa at luukku.com>, 044 256 1594


______________________________________
Marja Louni
Intendentti/Chief Curator
Kuopion taidemuseo/Kuopio Art Museum
Kauppakatu 35
FIN-70100 Kuopio
Tel. +358 (0)44 7182639
marja.louni(at)kuopio.fi
www.taidemuseo.kuopio.fi<http://www.taidemuseo.kuopio.fi/>
______________________________________
http://www.facebook.com/KuopiontaidemuseoLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta