[Nayttelyposti] OUR PINK HOUSE - MEIDÄN PINKKI TALOMME

Nuppola Kirsi kirsi.nuppola at kerava.fi
Ma 19.Syys. 16:10:25 EEST 2016


Team Olek

OUR PINK HOUSE



Virkkaajatähti OLEK on käärinyt paikallisten vapaaehtoisten, maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden kanssa Keravan rautatieaseman läheisyydessä sijaitsevan Galleria Allin pinkkiin virkattuun pitsiin. Katso lyhyt video yhteisötaideteoksen tekemisestä:

https://vimeo.com/180960347





MEIDÄN PINKKI TALOMME



Keravan taidemuseo ja OLEK kutsuivat ihmisiä luomaan pinkkiä toivon ja unelmien taloa. Keravalaiset ottivat haasteen innolla vastaan ja iso joukko vapaaehtoisia, yhdistysaktiiveja, maahanmuuttajia ja kuusi naista Sokkakujan vastaanottokeskuksesta virkkasivat yhdessä pari viikkoa. Kaiken kaikkiaan virkkaajia oli mukana satakunta. Lisäksi osa palasista valmistui Puolassa taiteilijan assistenttien käsissä. Kaikki yli kolmesataa ruutuvirkkauspalaa on ripustettu Keravan aseman läheisyydessä sijaitsevan Galleria Allin rakennuksen ulkopinnoille.



Nykyään taiteilijaseura KuumArtin galleriana toimivan talon rakensi puuseppä Svensk 1900-luvun alussa. Talvisodan aikana pihalle tippui pommi, mutta talo ja perhe säästyivät. Tänä vuonna pommit ovat ajaneet yli 21 miljoonaa ihmistä pois kodeistaan ja kotimaastaan. Kaikkiaan maailmassa on 65 miljoonaa pakolaista, joista yli 80% on naisia ja lapsia.



Yhteisöllisen Our Pink House -teoksen takana on New Yorkissa asuva kuvataiteilija OLEK (s. 1978, Agata Oleksiak, Puola), joka tunnetaan virkkauksin käärityistä veistoksista, junista, autoista ja kokonaisista taloista. Hänen teoksissaan on voimakas yhteisöllinen ja yhteiskunnallinen ulottuvuus. Our Pink House on paremman tulevaisuuden ja suvaitsevaisuuden symboli, joka samalla kunnioittaa naisten niin monesti näkymättömäksi jäävää työtä.



Galleria Alli on puettuna pinkkiin marraskuun lopulle asti, jolloin Taide- ja museokeskus Sinkassa avataan lankapohjaista taidetta esittelevä näyttely Näkyväksi neulottu. Pinkin talon sisällä jatkuu normaalisti taiteilijaseura KuumArtin näyttelytoiminta.



Keravan taidemuseon tuottamaa hanketta ovat tukeneet Museovirasto, Keravalla toimiva Prym Consumer Finland, Red Heart (USA), Keravan Taidemuseon ystävät ry, Keravan seurakunta ja Savion Kirjapaino Oy.



Menossa mukana (aakkosjärjestyksessä): Keravan Karjalaseura ry, Keravan kaupunkitekniikka, Keravan kädentaitajat ry, Keravan nuorten työpaja Jenga, Keravan naisvoimistelijat, Keravan Opisto, Keravan Taidemuseon ystävät ry, KuumArt ry, Monikulttuurinen toimintakeskus Topaasi, Setlementti Louhela, Sokkakujan vastaanottokeskus, Springhouse ja Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskus.





Lisätietoja:

www.sinkka.fi<http://www.sinkka.fi>

http://oleknyc.com/



Galleria Alli, Iso-Hollon aukio, Paasikivenkatu 9, 04200 Kerava

Taide- ja museokeskus Sinkka, Kultasepänkatu 2, 04250 Kerava / www.sinkka.fi<http://www.sinkka.fi>


Kirsi Nuppola
Museolehtori
Keravan taidemuseo
p. 040 318 3436

Taide- ja museokeskus Sinkka
Kultasepänkatu 2
04250 Kerava
www.sinkka.fi














Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta