[Nayttelyposti] Italialaista nykytaidetta Nelimarkka-museossa 17.9-27.11.

Aino Mäntyvaara aino.mantyvaara at alajarvi.fi
To 15.Syys. 13:52:44 EEST 2016


Italialaista nykytaidetta

Nelimarkka-museossa 17.9. – 27.11.2016

Nelimarkka-museon syysnäyttelyssä on esillä italialaista nykytaidetta. Näyttelyn on kuratoinut italialaissyntyinen, Viitasaarella asuva kuvataiteilija Alberto Ferretti (s.1962).

Näyttelyssä on teoksia 18 taiteilijalta. Teoksissa on käytetty eri medioita ja tekniikoita ja esillä on esimerkiksi maalauksia, valokuvia, videota ja installaatioita. Näyttelyssä ei ole haettu yhtenäistä teemaa, vaan kuraattori on valikoinut teokset omista lähtökohdistaan.

Italialaisen taiteen juuret ulottuvat jo antiikkiin ja renessanssi oli italialaisen taiteen kukoistuskautta. Perinteet elävät ja näkyvät myös Nelimarkka-museon näyttelyssä. Maa on tunnettu luovuudesta esimerkiksi muotoilussa ja arkkitehtuurissa, mutta nykytaide on vasta viime vuosikymmenellä nostanut arvostustaan. Näyttelyssä on viittauksia myös moderniin taiteeseen, esimerkiksi italialaiseen futurismiin.

Näyttelyn taiteilijat ovat Fiorenzo Barindelli, Manuela Biagini, Gabriele Buratti, Annalisa Campailla, Olga Casa, Marisa Cortese, Alberto Ferretti, Margherita Levo-Rosenberg, Grazia Mazzarello, Emanuela Mezzadri, Marcello Mogni, Virginia Monteverde, Maurizio Morandi, Giuseppe Pellegrino, Luigi Maria Rigon, Alberto Terrile, Guido Ziveri ja Roberto Zizzo.

www.nelimarkka-museo.fiYstävällisin terveisin,

Aino Mäntyvaara
Vs. museolehtori

Nelimarkka-museo
Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseo
aino.mantyvaara at alajarvi.fi
(06) 557 2129
044 297 0501
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta