[Nayttelyposti] Näyttelyssä lasten oma museoviikko

Selina Kiiskinen selina.kiiskinen at aboavetusarsnova.fi
Pe 9.Syys. 15:37:57 EEST 2016


"Paras koulu ikinä!"
9.9.-2.10.2016
Aboa Vetus & Ars Nova, Omatila-galleria


LASTEN OMA VIIKKO MUSEOSSA

Kesäisin Aboa Vetus & Ars Novassa kokoontuu koulu, jonne lapset haluavat lomallakin. Eikä ihan jokainen meistä saakaan pitää käsissään 400 vuotta vanhoja eläinten luita ja astianpaloja, kuten kesäkoululaiset seuloessaan arkeologisilta kaivauksilta poistettua täyttömaata. Nämä lapset ovat myös ainoita museokävijöitä, jotka saavat seikkailla pilkkopimeässä Aboa Vetuksen rauniokorttelissa taskulampun valossa.

Vuoden 2016 kesäkoululaiset innostuivat erityisesti omien animaatioiden tekemisestä stop motion -tekniikalla. Lapset suunnittelivat lyhytelokuvansa itse pienryhmissä, ja valmiit animaatiot julkaistiin museon Youtube-kanavalla. Kaikki kesän aikana valmistuneet animaatiot ovat nähtävillä nyt avautuvassa näyttelyssä "Paras koulu ikinä" museon Omatila-galleriassa.

MUSEOSSA KUIN KOTONAAN

Kesäkoululaiset ovat rikkaus museon arjessa. Taukojen aikana lapset saavat liikkua vapaasti museossa, ja henkilökunnasta on hauska huomata mitkä paikat museossa kiinnostavat eniten. Esimerkiksi Aboa Vetuksesta löytyvä Jacobus-peli ei koskaan jää vaille tietovisaajia ja nykytaiteen näyttelyistä erottuu lapsen näkökulmasta kiehtovat teokset.

TÄNNE TAHDON UUDESTAAN

Viikon mittaisen kesäkoulukurssin aikana lapset askartelevat, pelaavat, leikkivät ja tutustuvat museon toimintaan eri tavoin. Vuodesta 2001 järjestetty kesäkoulu on monille odotettu tapahtuma, ja monesta lapsesta tuleekin useamman vuoden kesäkoulukonkari. Onpa entisiä kesäkoululaisia nähty museossa myös harjoittelijoina.

Aboa Vetus & Ars Novan kesäkoulukursseja järjestetään kesäisin kahdeksan, joten yhteensä noin 140 lasta viettää kesän aikana hauskan viikon historian ja nykytaiteen parissa. Omatilan iloinen ja värikäs näyttely esittelee kesäkouluviikon tunnelmia valokuvien ja lasten tekemien töiden kautta.

Kuvia näyttelystä löytyy verkkosivuiltamme:
http://www.aboavetusarsnova.fi/fi/nayttelyt/paras-koulu-ikina


--
Selina Kiiskinen
Tiedottaja-amanuenssi
p. 0207 181 639, 040 576 3839
selina.kiiskinen at aboavetusarsnova.fi

Aboa Vetus & Ars Nova
Historian ja nykytaiteen museo
Itäinen Rantakatu 4-6
20700 Turku

www.aboavetusarsnova.fi
www.facebook.com/aboavetusarsnova
https://twitter.com/AVANmuseoLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta