[Nayttelyposti] Aboa Vetus & Ars Novan näyttelyt esillä viimeistä viikonloppua

Selina Kiiskinen selina.kiiskinen at aboavetusarsnova.fi
Pe 9.Syys. 15:37:33 EEST 2016


NÄYTTELYN TEKIJÄT ESITTELEVÄT 15 HUONETTA TAIDEKOKOELMAA LAUANTAINA 10.9. KLO 14

Aboa Vetus & Ars Novan kokoelmanäyttely 15 huonetta sekä Anneli Nygrenin lyhytelokuva Vampyyrin tutkijat ovat esillä viimeistä viikonloppua.

Lauantain erikoiskierroksella amanuenssit Eeva Holkeri ja Laura Ruohonen johdattavat museovieraat kokoelmanäyttelyyn. Näyttelyn kuraattorit kertovat syventävää tietoa esillä olevista teoksista ja ajatuksista näyttelyn taustalla. Kierrokselle voi osallistua museon pääsylipulla ja sille ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

TAIDEKOKOELMA TOTUTTUA LAAJEMMIN ESILLÄ

15 huonetta tarjoaa poikkeuksellisen laajan näkymän museon taidekokoelmaan. Kahteen kerrokseen levittäytyvässä näyttelyssä kansainväliset tähdet kohtaavat suomalaisen modernismin ja nykytaiteen huiput.
Näyttelysalit johdattelevat katsojan tunnelmasta toiseen. Max Ernstin teosten kautta raotetaan alitajunnan salattuja maailmoja ja maalauksen vimmaa aistitaan Cobra-ryhmän taiteilijoiden sekä Antoni Tàpiesin parissa. Pop-taidetta tarkastellaan sekä länsimaisesta perspektiivistä neuvostoliittolaisin maustein. Ihmisen ja luonnon välinen suhde, taiteilijuus sekä inspiraation lähteet ovat näyttelyssä läsnä. Myös paikalliset tarinankertojat Kauko Lehtisestä Otto Mäkilään pääsevät ääneen.

ABSURDI LYHYTELOKUVA JATKAA VAMPYYRITARINOIDEN PERINNETTÄ

Takkahuoneessa on esillä mediataiteilija Anneli Nygrenin uusi videoteos Vampyyrin tutkijat (2016), joka johdattelee vampyyritarinoiden ja tarinaperinteen äärelle. Lyhytelokuvan monikerroksellinen tarinaperinne kirjavine viittauksineen sulautuu nykyhetkeen ja muodostaa absurdin kertomuksen. Teoksesta tulee osa vampyyritarinoiden monipolvista jatkumoa.

Suomalaisen videotaiteen uranuurtaja Anneli Nygrenin teokset ovat tunnettuja absurdeista tarinoista, joissa katsojaa riemastuttavat kekseliäät viittaukset historiaan ja populaarikulttuuriin.

Lisätietoa näyttelyistä:
http://www.aboavetusarsnova.fi/fi/nayttelyt/15-huonetta
http://www.aboavetusarsnova.fi/fi/nayttelyt/anneli-nygren-vampyyrin-tutkijat


--

Selina Kiiskinen
Tiedottaja-amanuenssi
p. 0207 181 639, 040 576 3839
selina.kiiskinen at aboavetusarsnova.fi

Aboa Vetus & Ars Nova
Historian ja nykytaiteen museo
Itäinen Rantakatu 4-6
20700 Turku

www.aboavetusarsnova.fi
www.facebook.com/aboavetusarsnova
https://twitter.com/AVANmuseoLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta