[Nayttelyposti] Kolme kuvataiteen kuratoinnin ammattilaista kertovat työstään la 29.10.2016

Louni Marja marja.louni at kuopio.fi
Ti 11.Marras. 13:38:46 EEST 2016


Mitä kuvataitaiteen kuratointi tarkoittaa? Millaisista asioista heidän työnsä muodostuu? Lauantaina 29.10. klo 13-18 pidettävä taidekuraattoripäivä tuo kolme suomalaista kuvataiteen kuratoinnin ammattilaista Kuopioon.



Laura Köönikkä on työskennellyt taidenäyttelyiden parissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Köönikän perustama Finnish Art Agency tarjoaa taiteilijoille ja taideinstituutioille managerointiin, kuratointiin ja viestintään liittyviä palveluja. Veikko Halmetoja toimii taiteellisena johtajana galleria ARTagissa ja on toiminut lukuisten suomalaisten näyttelyiden kuraattorina. Hänet tunnetaan myös Aamulehden ja Helsingin Sanomien kuvataidekriitikkona. Jussi Koitela on itsenäinen kuraattori ja kirjoittaja, joka työskentelee ja liikkuu tällä hetkellä eri projektien ja residenssien välillä Ranskassa, Tanskassa, Norjassa ja Suomessa. Koitela on keskittynyt yhteiskunnallisten kysymyksen ja taiteen suhteiden ymmärtämiseen. Tilaisuuden juontaa Kuopion taidemuseon intendentti Marja Louni.



Kuraattorien puheenvuorojen jälkeen ohjelma jatkuu ANTI - Contemporary Art Festivalin ja kansainvälisen Future DiverCities - Creativity in Urban Context -projektin tekijöiden kanssa. Vapaamuotoisessa keskustelutilaisuudessa pohditaan muun muassa, minkälainen voisi olla eurooppalainen taiteen yhteiskuratointimalli ja mitkä ovat nykytaiteen mahdollisuudet urbaanissa kontekstissa sekä jaetaan Kuopiossa menneen viikon aikana järjestetyn taiteilijaresidenssin sisältöjä.



Sunnuntaina 30.10. Ars Liberan jäsenten portfolioiden esittelypäivänä yhdistyksen jäsenet pääsevät esittelemään omia portfolioitaan sekä keskustelemaan kuraattoreiden kanssa. Sunnuntain ohjelma on ainoastaan Kuopion kuvataiteilijat ry Ars Liberan jäsenille.



Kuraattoripäivät ovat osa Kuopion taidemuseon Seitsemän Jättiläistä -näyttelyn oheisohjelmaa. Tapahtuman toteuttaa Kuopion Kuvataiteilijat ry Ars Libera yhdessä Kuopion Rouvasväenyhdistyksen/Kuopion Muotoiluakatemian, Kuopion taidemuseon ja ANTI- festivaalin kanssa.



Kuraattoripäivät järjestetään Rouvasväenyhdistyksen/Kuopion muotoiluakatemian auditoriossa osoitteessa Piispankatu 8. Tapahtumaan ei ole pääsymaksua ja lauantain ohjelma on avoin kaikille.


Lisätietoja: Kuopion Kuvataiteilijat ry Ars Liberan puheenjohtaja Timo Kokko, 050 3437067

______________________________________
Marja Louni
Intendentti/Chief Curator
Kuopion taidemuseo/Kuopio Art Museum
Kauppakatu 35
FIN-70100 Kuopio
Tel. +358 (0)44 7182639
marja.louni(at)kuopio.fi
www.taidemuseo.kuopio.fi<http://www.taidemuseo.kuopio.fi/>
______________________________________
http://www.facebook.com/Kuopiontaidemuseo



Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta