[Nayttelyposti] Taiteen harjalla - Harjavallan Seudun Taideseura ry:n 45-vuotisjuhlanäyttely 22.11.2016 - 22.1.2017 Emil Cedercreutzin museossa

Satu Tenhonen Satu.Tenhonen at harjavalta.fi
To 24.Loka. 13:18:13 EET 2016


TAITEEN HARJALLA
Harjavallan Seudun Taideseura ry:n 45-vuotisjuhlanäyttely
22.11.2016 - 22.1.2017 Emil Cedercreutzin museossa 


Tiistaina 22.11.2016 Emil Cedercreutzin museossa Harjavallassa avautui talvikauden näyttely Taiteen harjalla - Harjavallan Seudun Taideseura ry:n 45-vuotisjuhlanäyttely. Emil Cedercreutzin museon Ilmari- ja Herman-saleihin avautunut näyttelykokonaisuus tuo yleisön nähtäville 45-vuotista historiaansa juhlistavan Harjavallan Seudun Taideseuran jäsenten teoksia pääasiassa viimeisen viiden vuoden ajalta. 

Harjavallan Seudun Taideseura ry on perustettu Harjavallassa. Taideseuran jäsenmäärä on 45 toimintavuoden aikana ollut tasainen ja tällä hetkellä jäseniä on 30. Harjavallan Seudun Taideseuraan kuuluu taiteilijoita Harjavallan lisäksi lähialueilta Kokemäeltä, Nakkilasta, Eurasta, Porista sekä muutamia henkilöitä myös pääkaupunkiseudulta. Taideseuran keskeisimmät toimintamuodot ovat aktiivinen näyttelytoiminta ja taideleiritoiminta. Jo pitempään taideseura on järjestänyt vuosittaisia näyttelyitä sekä vuosittaisen taideleirin jäsenilleen. Taideseuran tavoitteena on myös taideharrastuksen ja taiteen tuntemuksen lisääminen vaikutusalueellaan, joten leireille ovat olleet tervetulleita seuran ulkopuolisetkin osallistujat. Näyttelyiden ja leirien paikat ovat vaihdelleet ja myös Emil Cedercreutzin museossa on järjestetty useita taideseuran näyttelyitä menneiden vuosikymmenten aikana. Yhdistys on pitkän toimintansa aikana saanut jäsenikseen eri tekniikoiden taitajia, joiden monipuoliset taiteen tekemisen tavat näkyvät myös nyt avautuneessa näyttelyssä. Taideseuran aktiiviseen toimintaan ja kehitykseen kohti nykypäivää merkittävän panoksensa ovat antaneet myös yhdistyksen pitkäaikainen puheenjohtaja Juha Siirto sekä sihteeri Kristiina Siirto-Honkanen. 

Taiteen harjalla -juhlanäyttelyssä esillä on akvarelleja, öljyväritöitä ja keramiikkaa yhteensä 17 taiteilijalta ja pääosin viimeisen viiden vuoden ajalta. Esillä on 85 teosta, joiden aihepiirit ovat monipuoliset. Näyttelyn teosten sisällöissä esille nousevat muun muassa suomalaisen luonnon kuvat ja yksityiskohdat sekä ihminen osana elämänpiiriään ja ympäristöään. Juhlanäyttelyn on juryttänyt Harjavallan Seudun Taideseuran pyynnöstä kuvataiteilija ja taidemaalari Tatsuo Hoshika. 

Näyttely on avoinna Emil Cedercreutzin museossa 22.1.2017 saakka. Tervetuloa!

Lisätiedot ja lehdistökuvat: 
Puheenjohtaja Juha Siirto, Harjavallan Seudun Taideseura ry, puh. 040 561 2074, juha.siirto at harjavalta.fi. 
Museoamanuenssi Satu Tenhonen, Emil Cedercreutzin museo, puh. 044 432 5350, satu.tenhonen at harjavalta.fi.


---- 
Ystävällisin terveisin, 

Satu Tenhonen
Museoamanuenssi
Harjavallan kaupunki / Emil Cedercreutzin museo
Museotie 1
29200 HARJAVALTA

satu.tenhonen at harjavalta.fi
p. 044 432 5350Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta