[Nayttelyposti] Maailman paras pop up –kahvila hyv?n asian puolesta

Merja Nummi merja.nummi at hotellijaravintolamuseo.fi
To 3.Loka. 15:25:21 EET 2016


Maailman paras pop up -kahvila hyvän asian puolesta
 
Nenäpäivänä, perjantaina 11.11.2016 kerätään rahaa maailman lasten hyväksi Helsingin Steiner-koulun järjestämässä pop up-kahvilassa Hotelli- ja ravintolamuseossa.
 
Maailman paras pop up -kahvila on saanut inspiraationsa 1950-luvulla järjestetystä Maailman parhaat ruoat -kilpailusta, jossa voittajaksi valittiin mämmi ja toiselle sijalle ylsi kalakukko. Pop up -kahvilassa mämmi ja kalakukko saavat uudet, modernit tulkinnat. Tarjolla on suolaisia ja makeita leivonnaisia edullisin hinnoin. Ajan tunnelmaa luodaan myös 1950-luvun musiikilla, jota oppilaat itse soittavat. Puolet kahvilan tuotosta lahjoitetaan Nenäpäivä-kampanjaan.
 
Pop up -kahvilan toteuttaa Helsingin ruotsinkielinen Rudolf Steiner-koulun oppilaat. Kahvila on auki perjantaina 11.11.2016 klo 11-16 Hotelli- ja ravintolamuseon tiloissa (Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, G-rappu, 3 krs.). Museoon on vapaa pääsy tapahtuman ajan. 
 
Kahvilaa on valmisteltu syksyn aikana testaamalla reseptejä koululla. Oppilaat pääsivät myös vierailulle Finnjävel-ravintolaan, joka on uudistanut suomalaisia perinneruokia Henri Alenin johdolla.
 
Maailman parhaat ruoat -kilpailun kuva voittoisista annoksista on nähtävissä Hotelli- ja ravintolamuseon Rinta rinnan - Työvuossa naiset -näyttelyssä 8.1.2017 saakka.
 
Lisätietoja:
Merja Nummi, museolehtori, merja.nummi at hotellijaravintolamuseo.fi, puh. 044 747 4106


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta