[Nayttelyposti] Kesäkauden avajaistapahtuma 4.6. Suomen Rautatiemuseossa

Inka Alen inka.alen at rautatiemuseo.fi
Ma 30.toukokuu. 12:07:14 EEST 2016


PRINSESSA-VETURI LIIKENTEESSÄ RAUTATIEMUSEON KESÄN AVAJAISTAPAHTUMASSA

Suomen Rautatiemuseossa Hyvinkäällä vietetään kesäkauden avajaistapahtumaa lauantaina 4.6.2016. Luvassa on hauskoja aktiviteetteja ja monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille. Satavuotisjuhliaan viime vuonna viettänyt Prinsessa-höyryveturi (Hv1, nro 555) on lämpimänä ja liikenteessä museon raiteella klo 10.30-16.

Prinsessan vetämissä kolmannen luokan vaunussa ja kahvilavaunussa pääsee nostalgiseen vanhan ajan matkustustunnelmaan. Kahvilavaunussa on tarjolla pientä syötävää ja juotavaa junamatkustajille. Museon sisäänpääsytarralla höyryjunan kyytiin pääsee ilmaiseksi, muutoin junalippu maksaa 2 euroa (alle 7-vuotiaat ilmaiseksi).

Jokioisten Museorautatie osallistuu esittelypisteellä tapahtumaan ja tuo mukanaan resiinan, jonka pumppaamista voi kokeilla puistoalueen kolmikiskoraiteella.

Museon puistojuna aloittaa kesäkauden liikennöinnin sään salliessa. Pieni juna ajeluttaa pienempiä ja isompia matkustajia museon puiston ympäri (1EUR/2EUR). Myös museon tunnelmallinen Pakarituvan kesäkahvila avaa ovensa ja aloittaa kesäkauden.

Kansallista Museoajoneuvopäivää vietetään Hyvinkäällä hyvissä ajoin jo museon kesäkauden avajaispäivänä, jolloin erilaiset museoajoneuvot kokoontuvat Rautatiemuseon alueella klo 10-15.

Prinsessa-veturin kunniaksi kaikki prinsessaksi tai prinssiksi pukeutuneet pääsevät päivän aikana ilmaiseksi sisään museoon ja tapahtumaan. Suomen Rautatiemuseo on avoinna kesäkauden avajaispäivänä 4.6. klo 10-17.

Avajaistapahtuman teemana on "60 vuotta ilman III luokkaa". III matkustusluokka poistui käytöstä Euroopassa 3.6.1956. Kolmannen luokan matkustustunnelmaa pääsee kokeilemaan avajaispäivän höyryjunassa museolla tai myöhemmin kesällä Jokioisten Museorautatiellä. Jokioisten Museorautatieyhdistys ry. esittelee toimintaansa avajaistapahtumassa. Rautatiemuseossa voi myös katsella päivän aikana III luokan matkustamisesta kertovaa valokuvaesitystä.

Kuvia: www.rautatiemuseo.fi/lehdisto
Lisätietoja: Inka Alén, p. 040 862 5244, inka.alen at rautatiemuseo.fi
                  Iiro Niemi, p. 040 862 5247, iiro.niemi at rautatiemuseo.fi


Inka Alén
Museolehtori - Museum Educator
inka.alen at rautatiemuseo.fi
+358 408625244
Suomen Rautatiemuseo - Finnish Railway Museum
Hyvinkäänkatu 9
FI - 05800 Hyvinkää
www.rautatiemuseo.fi
-------------------
Suomen Rautatiemuseo on Trafiikki-museo
www.trafiikki.fi
webshop.trafiikki.fi


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta