[Nayttelyposti] Lappeenrannan Linnoituksen mobiilikasvikierros

Pirinen Mikko Mikko.Pirinen at lappeenranta.fi
To 16.Kesä. 16:09:29 EEST 2016


TIEDOTE 16.6.2016

LAPPEENRANNAN LINNOITUKSEN MOBIILIKASVIKIERROS ON AVATTU

Mistä ovat Linnoituksen kasvit tulleet? Mistä löydät ketoampiaisyrtin?

Lappeenrannan Linnoituksessa on kesäkuun alusta lähtien mahdollista tutustua mobiilioppaan avulla kasveihin vuosien takaa. Linnoituksen alueen kauniista kasvillisuudesta löytyy niin parantavia kuin myrkyllisiäkin kasveja. Monet kasvit kertovat Linnoituksen alueen pitkästä historiasta.

Lappeenrannan museot on yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliitto Etelä-Karjala ry:n ja Lappeenrannan seudun luonnonsuojeluyhdistyksen kanssa tehnyt Linnoituksen alueen monipuoliseen historialliseen kasvillisuuteen johdattavan mobiilioppaan. Oppaassa on kaikkiaan kolme reittiä, joista yksi on suunnattu lapsille.

Lappeenrannan museoilla nyt avatun oppaan lisäksi myös vuonna 2013 avattu Lappeenrannan linnoituskierros -mobiiliopas, joka esittelee kymmenen Linnoituksen alueen paikkaa, niiden historiaa ja nykykäyttöä. Molemmat oppaat toimivat kaikilla internetyhteydellä varustetuilla älylaitteilla tai tietokoneilla. Linnoituksen historiaan ja kasvillisuuteen voi tutustua paikan päällä, jolloin laite ohjaa sinut paikannustietoja käyttäen kohteisiin tai voit selailla kohteita ja niiden tietoja omalta kotipihalta käsin. Lappeenrannan museoiden nettisivuilta http://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Kulttuuri-ja-liikunta/Museot löydät linkit molempiin mobiilioppaisiin.

Molemmat mobiilioppaat on toteutettu osana Suomen Museoliiton Seinätön museo -hanketta. Mobiilioppaiden teknisestä toteutuksesta vastaa Momeo Oy.

Lisätietoja: amanuenssi Laura Hesso, laura.hesso at lappeenranta.fi<mailto:laura.hesso at lappeenranta.fi>, puh. 040 537 0363Mikko Pirinen
amanuenssi / curator
Lappeenrannan taidemuseo / Lappeenranta Art Museum
Kristiinankatu 8-10
PL 239 / P.O. Box 239
FI-53101 Lappeenranta, Finland
Mobile +358 40 522 6280

mikko.pirinen at lappeenranta.fi<mailto:mikko.pirinen at lappeenranta.fi>
http://www.lappeenranta.fi/museot
https://www.facebook.com/lappeenrannanmuseotLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta