[Nayttelyposti] KUTSU: Tervetuloa Johanna Pihlajamaan näyttelyn Figuring avajaisiin Naantalin taidehuoneelle!

Nieminen Mia Mia.Nieminen at naantali.fi
Ke 1.Kesä. 17:07:46 EEST 2016


JOHANNA PIHLAJAMAA: FIGURING

7.6. - 26.6.2016


Naantalin taidehuone

Mannerheiminkatu 5, Naantali

ti-su klo 11-18Avajaiset ti 7.6. klo 17-19

TERVETULOA!Kuvataiteilija Johanna Pihlajamaan Figuring -näyttely aukeaa Naantalin Taidehuoneella tiistaina 7.6. Näyttelyssä on esillä puupiirroksia ja metalligrafiikkaa. Pihlajamaa varioi samalla laatalla pitkään ja tutkii sekä suuria värieroja että pienten sävymuutosten vaikutusta kuvan tunnelmaan. Sarjallisuudesta syntyy kokonaisuuksia, joista jokainen yksittäinen teos on kuitenkin nostettavissa erilleen, omaksi merkitykselliseksi yksilökseen.


Näyttelyssä on esillä teoksia vuosilta 2012 - 2016. Teokset on toteutettu taidegrafiikan tekniikoita yhdistäen ja piirtämällä. Teokset ovat abstrahoituja kuvia luonnosta ja ihmisen muokkaamasta ympäristöstä.


Hannu Castrén kuvaa Pihlajamaan teoksia: "Monet Johanna Pihlajamaan puupiirrokset synnyttävät mielleyhtymän sädehtivästä valosta talven pakkashangilla. (...) Pihlajamaan taiteessa on kyse luonnon atmosfäärisistä elementeistä ja erityisesti valosta, joka säteilee, hohtaa, kimmeltää ja himmertää läpikuultavana lämpö- ja pakkasasteiden soinnuttamalla intensiteetillä."

Pihlajamaan työskentelyä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto ja Taiteen Edistämiskeskus.

Johanna Pihlajamaa (s.-73 Nivala) asuu ja työskentelee Tampereella. Pihlajamaa on pitänyt yksityisnäyttelyitä ympäri Suomen ja osallistunut lukuisiin muihin näyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Hänen teoksiaan on useissa kokoelmissa Suomessa ja Ruotsissa.

Pihlajamaa on aktiivisesti ollut mukana taiteilijayhdistyksissä, toimien tällä hetkellä Suomen Taidegraafikot ry:n johtokunnan puheenjohtajana vuodesta 2011 ja Suomen Taiteilijaseuran hallituksessa.  Pihlajamaa on työskennellyt myös taidevedostajana tamperelaisessa Grafiikanpaja Himmelblaussa vuosina 1999 - 2011. Nykyään hän työskentelee vedostajana Osuuskunta Lilithille. Johanna Pihlajamaa on myös pirkanmaalaisen Pop Up Taide -ryhmän jäsen, joka järjestää taidenäyttelytempauksia tapahtumissa ja tyhjissä liiketiloissa.

 ?[X]

Ystävällisin terveisin,


Mia Nieminen,
näyttelysihteeri

Naantalin taidehuone
Mannerheiminkatu 5
20110 Naantali
02 432 9865

Avoinna:
tiistai-sunnuntai
klo 11-18?
(suljettu juhannusaattona pe 24.6.)


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta