[Nayttelyposti] Gladiaattorit - Life of G, espoolaisten nuorten oma näyttely avataan KAMUssa 5.2.

Siltainsuu Jenni Jenni.Siltainsuu at espoo.fi
To Helmi 4 14:24:21 EET 2016


Gladiaattorit - Life of G, espoolaisten nuorten oma näyttely avataan KAMUssa 5.2.

Yhteistyöprojekti Espoon kaupungin eri toimijoiden välillä tuo historian voimavaraksi nuorten arkeen

Espoon kaupunginmuseon ja Espoon kaupungin nuorisopalveluiden yhteistyöprojektina on syntynyt näyttely, johon nuoret ovat nuorisotiloilla valmistaneet esineitä, koruja, taidetta, valokuvia sekä kaksi lyhytelokuvaa. Innoituksen töihin on antanut antiikin Rooma ja KAMUssa esillä oleva Gladiaattorit - Kuolema ja voitto Colosseumilla -näyttely.

Espoon Nuorisopalveluiden ja Espoon kaupunginmuseon yhteistyö on vielä uusi, mutta tulokset ovat olleet jo nyt todella hyviä. "Tämä uudenlainen yhteistyö Espoon kaupunginmuseon kanssa, on antanut uutta perspektiiviä Kulttuurisen nuorisotyön puolelle. Nuorisotiloilta on tullut kiitosta siitä, miten lapset ja nuoret ovat saaneet lähestyä gladiaattori-aihetta omasta näkökulmastaan. Yhteistyö on antanut nuorille lisää itsevarmuutta ja osa kertoo ylittäneensä itsensä. Moni kiittelee huikeasta mahdollisuudesta olla osana jotakin isompaa, osana kansainvälistä näyttelyä" sanoo nuorisonohjaaja Hanna-Leena Strang-Kilpelä Espoon kaupungin Nuorisopalveluista.

Espoon kaupunginmuseolle yhteistyöprojekti on tuonut aivan uudenlaisia yleisöjä. Nuoret käyvät kyllä museoissa osana kouluryhmää, mutta harvemmin vapaa-ajallaan. "Nuoret saivat nyt ensimmäistä kertaa itse innostua tai olla innostumatta museon esittelemästä aiheesta. Oli ihanaa kuulla miten hyvin nuorisotiloilla otettiin gladiaattoreiden maailma vastaan! Kun antoi nuorille vapaat kädet tarttua juuri itseä kiinnostavaan teemaan, lopputulos oli jotain aivan huikeaa ja innostaa jatkamaan yhteistyötä" sanoo museolehtori Tiina Hero Espoon kaupunginmuseosta.

Espoon kaupunginmuseo toimii projektissa mahdollistajana, joka tarjoaa tilojen lisäksi myös tietoa. Innostus on kuitenkin lähtöisin nuorista itsestään, joiden ideoita ja ajatuksia on koko ajan kuunneltu tarkasti. Gladiaattorit - Life of G -näyttelyn myötä nuorten on mahdollista saada oma äänensä aidosti kuuluviin.

Gladiaattorit - Life of G -näyttely on avoinna 5.-28.2.2016. Näyttelyyn on vapaa pääsy.


Osoite: KAMU Espoon kaupunginmuseo, Näyttelykeskus WeeGee, Tapiola, Espoo
Aukioloajat: ti, to 11-18, ke, pe 11-19, la-su 11-17, maanantaisin suljettu

Lehdistökuvat: https://www.dropbox.com/sh/7gqkpfn6iaf9n92/AAADaTMEWv2llmppMJEv5gG3a?dl=0

Lisätietoja:
Museolehtori Tiina Hero, Espoon kaupunginmuseo
0468872680, tiina.hero at espoo.fi

Nuorisonohjaaja Hanna-Leena Strang-Kilpelä, Espoon kaupungin Nuorisopalvelut, kulttuurinen nuorisotyö
0468771230, hanna-leena.strang-kilpela at espoo.fi


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta